Nový Ford Focus: Úspornější, vyspělejší a ještě chytřejší

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Nový Ford Focus vás sveze přímo do budoucnosti. Ford ještě vylepšil nejprodávanější auto na světě. Nový Ford Focus vás poslechne na slovo. Doslova. Máte hlad? Nový Focus vám sám najde nejbližší restauraci.

Nový Ford Focus: Světový bestseller v novém vydání

Emotivnější design, přehlednější interiér a úspornější motory, to jsou ty nejviditelnější změny, které Ford provedl na nejprodávanějším autě světa. Opravdu dechberoucí je ale na novém Focusu technika. Některé z jeho systémů bychom ještě před pár lety považovali za neuvěřitelné i ve sci-fi románu, natož v cenově dostupném voze kompaktní třídy.

„Nestačilo nám být nejprodávanější; chtěli jsme ohromit zákazníky novou, ještě lákavější verzí Focusu,“ říká Stephen Odell, prezident Fordu pro Evropu, Střední Východ a Afriku. Co přesně to znamená?

Začíná to už parkováním. Nový Focus umí sám zajet do podélného i kolmého parkovacího z místa, stejně jako znovu vyparkovat. Řízení je plně automatické, řidič se stará pouze o plynový a brzdový pedál. A to není všechno – při couvání do silnice vás Focus dokáže včas upozornit na auta, která přijíždějí ze strany a vy je z místa řidiče nevidíte.

Když před vámi v provozu náhle zpomalí nebo zastaví jiné vozidlo, začne Focus automaticky brzdit, aby zabránil nehodě. A jeho světla jsou tak chytrá, že upravují úhel a délku světelného kužele podle toho, kde a jak rychle jedete.

Nové motory Focusu jsou stejně výkonné, ale ještě úspornější než dosud. Například nový motor 1.5 EcoBoost má o 7 procent menší spotřebu než ekvivalentní motorizace v předchozím Focusu.

Nový Focus si budete moci koupit i se zážehovým motorem Ford 1.0 EcoBoost, který si v loňském roce do svého Focusu zvolila třetina evropských zákazníků a letos byl potřetí v řadě vyhlášen vítězem ankety „International Engine of the Year „ (Mezinárodní motor roku).

Ford zachová v nabídce i speciální verzi motoru 1.0 EcoBoost s emisemi CO2 99 g/km. Focus s touto motorizací se stal celoevropsky prvním rodinným autem se zážehovým motorem, které dosáhl emisí CO2 nižších než 100 g/km i bez pomoci hybridního agregátu.

Tradičně vyhlášené jízdní vlastnosti tohoto modelu doznaly dalšího zlepšení. Díky nově naladěnému podvozku a ještě chytřejší elektronice Focus zatáčí ještě precizněji a má ještě více přilnavosti. Přitom se řídí snadněji než dosud a účinněji pohlcuje nerovnosti. Za jeho volantem zkrátka zjistíte, že poslouchá na slovo. Ale nejen v přeneseném významu!

Když vám kručí v břiše, stačí nahlas říct, že máte hlad a nový Focus s komunikačním systémem SYNC 2 vyhledá restaurace v okolí. Hlasem můžete ovládat i klimatizaci, navigaci, přehrávání hudby nebo telefonování přes spárovaný chytrý telefon.

Ale proč byste nám měli věřit? Rezervujte si zkušební jízdu na www.ford.cz a vyzkoušejte automobilovou techniku budoucnosti sami!

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly