Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mondeo: první fotografie a informace

Ondřej Láník
Diskuze (192)
Více než půl roku před uvedením produkční verze představí Ford na autosalonu v Paříži nové Mondeo.

Automobil, který by u konkurence označili za studii, u Fordu nazývají pravým jménem. Je to nové Mondeo s minimálními designérskými odlišnostmi ve srovnání se sériovým provedením. Netradiční je také prioritní prezentace karosářské verze kombi, ještě před odhalením sedanu a liftbacku.

"Kinetický" design nové generace Fordů dále rozvíjí myšlenky konceptu Iosis i nedávno na trh uvedených sériových MPV. Dravá příď s mohutnými trojúhelníkovými vstupními otvory dozná podle našeho názoru u běžných sériových verzí ještě změny, celkový dynamický dojem z vozu však i pak zůstane nedotčen. Sportovně střižená grafika bočních oken a zádě se odpoutala od konzervativních tvarů předchůdce, ale prostor uvnitř bude pravděpodobně patřit opět k největším ve třídě.

Pařížská autoshow bude ukazovat zatím jen design nové generace Mondea. Podrobnosti o dalších verzích a parametrech vozů se dozvíme nejdříve na začátku roku 2007 a k prvním vozům se zákazníci dostanou ve druhém čtvrtletí roku 2007. V tuto chvíli Ford informační hlad zahání tvrzením, že většina pokrokových prvků z příbuzných S-Maxů a Galaxy bude k dispozici i pro Mondeo. To se má podle výrobce stát etalonem ve střední třídě v oblasti ovladatelnosti, jízdní dynamiky a řízení.

V nabídce budou známé motory 1.6 Duratec, 1.8 Duratorq TDCi, 2.0 Duratorq TDCi a zážehový přeplňovaný pětiválec 2.5 Duratec Turbo.

Ondřej Láník
Diskuze (192)
24. 9. 2006 11:09
Re: co sa mi paci na novom mondeu
Aha... :-) Mohu tě číst... ale teď ti nevěřím ani slovo. Opravdu. Mimochodem napsat o Passatu, že přešpaluje na místě... Uměl bych na něm najít nedostatky, ale přešlapovaní?... to asi těžko. No, počkejme na živé setkání... Dnes tu posuzujeme (snad) jen nějakou kamuflovanou verzi. A, manitou, jestli v ní opravdu vnímáš, to, cos napsal, nebo jen úporně bráníš svou srdcovku... to opravdu ukáže čas.
24. 9. 2006 00:25
Re: co sa mi paci na novom mondeu
Koukám, že ti Mondeo ujíždí někam k premiovkám :-) Klid, anonyme. Pěkně jsi to napsal, ale má to háček... ty ozdůbky jsou kýč... Výfuk už byl vymyšlen dávno - je to roura, co ti ústí zpod zadku... V supersportech mám pro okrašlování výfuku pochopení, v mainstreamu bych byl zdrženlivý. Hele - nechme to naživo... nemá šmrnc, lehkost, vzdušnost... příliš tupé.... :yes:
23. 9. 2006 23:40
Re: zda sa ze apostol uvolni tron...
Radit mi můžeš co chceš, pokud se to ovšem má týkat nového Mondea, resp. to, co se tu na fotkách za nové M vydává... pak k tvé škodě musím trvat na svém horním příspěvku... chyba... chyba je především v tom... že styl S-Maxu... je styl Fordu na příštích 7 let... a pokud se někomu líbí ty Hiundaynoivdní zadní blinkry a v zádi Mondea spatřuje záď vozu, který má vyjet v roce 2008 na silnice (!)... tak designově zamrzl před třemi léty. Já tu už psal, že snad už... konečně... ko-neč-ně našel Ford v Iosisu svůj novej předek..., no tak se na ten čumák pozorně podívej. Ale nechme tyhle rozbory na porádní, reální snímky, ale hlavně na to, jak bude působit naživo. To, že Apoštola nesestřelí z první pozice zde, to je ovšem jasné už z těchto snímků... P.S. Zajímavé, jak každý druhý tu teče z té fotografie, ale nikdo nenapsal, co se mu na tom Mondeu vlastně líbí, pominu-li, že kdyby tu vystavili Apoštola v těch zoufalejch náraznákách, usmějem se k omldlení... Jinak samozřejmě vyjede nová Laguna... a to bude tvrdej ořech (vizuální, nikoliv prodejný) pro Apoštola. Tam bych sázel hodně. u Mondea bych zatím nevsadil ni litr naturalu... Narozdíl od tebe se tu nesnažím o metafory na tvůj účet, nýbrž hledám něco, čím by mě Mondeo zaujalo. Nezaujalo. V tom je ten problém.
23. 9. 2006 18:16
Re: NO MATTER WHAT
To nejhorší z Focuse (tupá záď a naivní C boční okénko) a z S-Maxu (zoufalé blinkry)... Tak tohle opravdu fandům Mondea nepřeju...
22. 9. 2006 18:26
Re: nevěřící Tomáš
Mírni se...