Nový Mercedes třídy E se pyšní exkluzivní výbavou

Prezentace klienta
Mercedes-Benz nabízí s novými bezpečnostními a asistenčními systémy zvýšenou bezpečnost, komfort a menší zatížení řidiče v nových dimenzích.

V základní výbavě tak můžete najít aktivního brzdového asistenta, který umí řidiče upozornit na hrozící nehodu a také systém ATTENTION ASSIST s nastavitelnou citlivostí, který řidiče pozná, když je řidič unavený a nepozorný.

A proč je třída E nejinteligentnější sedan svého segmentu?

1.      Drive Pilot:

Adaptivní tempomat DISTRONIC dokáže na silnicích a dálnicích automaticky udržovat bezpečný odstup a to i v rychlosti 210 km/h.

2.      Aktivní brzdový asistent při průjezdu křižovatkou:

Tento systém dokáže rozpoznávat vozidla přijíždějící na křižovatce ze stran a brzdit, pokud řidič nereaguje. Poprvé dokáže poznat nebezpečnou situaci v podobě konce dopravní kolony bez prostoru pro vyhýbací manévr. Díky tomuto systému můžete zabránit nehodám při rychlosti jízdy až 100 km/h.

3.      Asistent řízení při vyhýbacím manévru:

Pokud řidič v nebezpečné situaci zahájí vyhýbací manévr, asistent ho podpoří přesně vypočítaným zásahem do řízení. Řidič se tak nebezpečnému objektu vyhne a snadno se vrátí k jízdě přímým směrem.

4.      Zdokonalené asistenční systémy:

Mezi další asistenty patří již léty prověřené asistenční systémy se zdokonalenou funkčností a senzorikou. Aktivní asistent pro jízdu v jízdním pruhu může zabránit nechtěnému vyjetí z jízdního pruhu. Aktivní asistent pro sledování slepého úhlu může upozornit na nebezpečí boční kolize.

PRE-SAFE® PLUS ochrání cestující před kolizí se vzadu jedoucími vozidly.

Tento systém umožňuje zaparkovat vozidlo do garáže a na parkovací stání prostřednictvím aplikace pro chytrý telefon. V případě velmi těsného parkovacího místa zajistí komfortní nastupování a vystupování, aniž by došlo k poškození vozu otvíráním dveří nebo znečištění oděvu v úzkém prostoru. Systém je funkční i pro vyjetí z parkovacího místa.

6.      Komunikace Car-to-X:

Už v roce 2013 uvedl Mercedes-Benz jako první výrobce do sériové výroby systém pro propojení vozidel (Car-to-Car) určený k dodatečné montáži. Nyní následuje další krok v podobě zahájení sériové výroby prvního zcela integrovaného systému Car-to-X na světě. Bezdrátová výměna informací s ostatními, například vpředu jedoucími vozidly může s velkým předstihem umožnit obrazně „pohled za roh nebo skrz překážky“. Řidič tak může být upozorněn dříve než dosud na hrozící nebezpečí, například na porouchané vozidlo na krajnici, nebo silný déšť či námrazu.

7.      PRE-SAFE® Impuls Seite:

Tento systém je součástí paketu asistenčních systémů PLUS. Bezprostředně před rozpoznanou boční kolizí dojde k preventivnímu posunutí řidiče nebo spolujezdce na stranu, pryč od nebezpečí. Systém navíc na straně nárazu naplní během zlomku sekundy vzduchový vak, který se nachází v bočním polštáři opěradla předního sedadla. Tím se zvětší vzdálenost cestujících od dveří a zároveň se oslabí síly, které na ně působí.

8.      PRE-SAFE® Sound:

Systém je založen na lidském reflexu ve vnitřním uchu, tzv. akustickém reflexu. PRE-SAFE® Sound nechá při rozpoznaném nebezpečí kolize zaznít krátký šumový signál prostřednictvím audiosystému vozidla. To může vyvolat přirozený reflex a připravit tak sluch cestujících na očekávaný hluk způsobený nehodou.

9.      Digitální klíček od vozidla:

Tento systém používá techniku bezdrátové rádiové komunikace na krátkou vzdálenost NFC (Near Field Communication) a umožňuje používat vlastní chytrý telefon jako klíček.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly