Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Terrano je Duster s jinou tváří

Diskuze (6)
Známá značka Nissan Terrano se vrací. Zájemci z evropského kontinentu si ale rovnou mohou nechat zajít chuť – Nissan tento model nabídne pouze v Indii jako alternativu k sesterskému Renaultu Duster.

Nissan Terrano není v Evropě neznámý pojem. Do povědomí veřejnosti se zapsal díky off-roadu Terrano II (1993 až 2006), který vycházel z první generace Terrana. Ostatní modely, které na vybraných trzích nesly toto jméno, známe u nás jako Pathfinder.

Zavedené jméno nyní dostává nový obsah. Designéři přepracovali oba konce karoserie, které u Nissanu vypadají hodnotněji a dobře ladí s modely jako Pathfinder, Patrol nebo Qashqai. V interiéru také došlo na víc než přelepení loga – Terrano má nový volant, středový panel a jiné výdechy klimatizace.

Zástupci aliance Renault-Nissan se dušují, že tento model je posledním, kde se produkty obou značek tak málo liší. Dva stěžejní modely Renaultu na indickém trhu jsou totiž přeznačené Nissany – hatchback Pulse je variantou Nissanu Micra a sedan Scala je odvozen od Nissanu Sunny.

Nabídka motorů bude shodná s Dusterem, Terrano dostane benzinovou šestnáctistovku (76 kW) a dvě verze motoru 1.5 dCi (63 a 81 kW). Zajímavostí je, že v Indii se zatím Duster nenabízí v provedení s pohonem všech kol. Pro Nissan informace v tomto směru zatím chybí. Prodej bude zahájen v říjnu, cena základní verze vychází v přepočtu na 300 tisíc korun.

Do Evropy se toto Terrano nepodívá. Jednak by si obtížně hledalo místo v portfoliu mezi modely Qashqai a X-Trail, jednak Dacia chystá zásadní modernizaci (nebo přímo novou generaci) Dusteru, její debut proběhne v září ve Frankfurtu.

Diskuze (6)
Avatar - beibej
20. 8. 2013 20:21
interiér
Kdyby takle vypadal facelift u dacie tak by to bylo super! Jen nevím kde se berou ty kecy o novym Dusteru. Vždyť tu není tak dlouho aby už byl nahrazenej novým modelem. Na stopro jde o facelift.
20. 8. 2013 16:49
Re: Pozerateľné
Jo auto vypadá pěkně, pokud tomu zlepšili bezpečnost, hlučnost a tak tak proč ne? I interier je pěknej.
Avatar - moreczech
20. 8. 2013 16:02
Re: Prečo ?
Dacia Duster podvozkově vychází z Nissanu X-trail nikoliv Qashqai!
Avatar - grifith
20. 8. 2013 15:58
Re: Prečo ?
Sám sis odpověděl, Terrano bude pro zamýšlené trhy právě tou levnou volbou, protože Qashqai by se tam díky ceně nijak neuchytil. Nissan téměř nulovými výdaji na vydání přebrandovaného Dusteru jen vydělá a bude tou pravou volbou na trhu jako je Indie, kde se takový Qashqai vůbec nenabízí. :-)
Avatar - chup44
20. 8. 2013 15:48
Prečo ?
Veď Qashqai je na rovnakom podvozku ako Duster (respektíve naopak) a motory majú taktiež rovnaké (1.5 dci),tak načo robiť niečo takéto ? Ak dajú nízku cenu tak im ľudia nebudú kupovať drahší Qashqai a tým idú dosť proti sebe a naopak ak zase prestrelia cenu tak sa Terrano nebude predávať...No uvidím,možno sa mýlim :-O