Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Passat se odhaluje na prvních nákresech

David Bureš
Diskuze (34)
Osmá generace Passatu svým designem naváže na koncept Cross Coupé. V nabídce motorů bude i dvakrát přeplňovaný vznětový dvoulitr.

Automobilka Volkswagen začíná postupně odhalovat osmou generaci modelu Passat, interně nazvanou B8, když německá média uveřejnila nákresy tohoto auta. Ty následují krátce po zveřejnění špionážních nezamaskovaného vozu čínskými servery.

Oficiální nákresy ukazují příď, profil i záď Passatu B8 ve verzi sedan. Přední partie svým zpracováním navážou na koncept Cross Coupé, který byl poprvé prezentován v roce 2011. Už tehdy se o něm tvrdilo, že naznačuje tvář budoucích Volkswagenů.

Skici sice ukazují velice sportovní linie, špionážní snímky odhaleného Passatu z čínských médií ale ukázaly, že skutečnost bude více konzervativní. Základem Passatu B8 bude známá modulární platforma MQB.

Nákresy interiéru zatím zveřejněny nebyly. Těšit se nicméně můžeme 12,3palcový digitální displej, který nahradí dosavadní analogové budíky. Nový infotainmentový systém umožní spárování auta s chytrým telefonem nebo tabletem. Systém bude údajně umět komunikovat se dvěma přístroji naráz.

Co se týče nabídky motorů, z těch benzinových se počítá s 1.4 TSI s vypínáním poloviny válců, 1.8 TSI a 2.0 TSI, jehož nejsilnější verze nahradí dnešní šestiválec 3.6 FSI (220 kW). Turbodiesely budou mít objem 1,6 litru a dva litry, vrcholné 2.0 BiTDI nabídne dvojici turbodmychadel a parametry 176 kW a 500 N.m. Vrcholný turbodiesel bude standardně kombinován s pohonem všech kol a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

V duchu aktuální módy nebude v nabídce nového Passatu chybět plug-in hybridní verze. Ta skombinuje benzinové 1.4 TSI s elektromotorem, díky čemuž nabídne výkon 150 kW. Čistě na elektřinu má Passat plug-in hybrid ujet až 50 kilometrů.

Příchod osmé generace Passatu bude znamenat také tu nejmodernější techniku. Výbavu bude možné rozšířit o head-up displej, nový aktivní parkovací asistent nebo elektricky zavírané víko zavazadelníku. Bezpečnosti budou pomáhat varování před čelním nárazem s rozeznáním chodců nebo asistent pro jízdu s přívěsem.

Osmá generace Volkswagenu Passat bude debutovat na říjnovém autosalonu v Paříži, a to ve formě sedanu i kombi. Prodej vozu má začít už měsíc po premiéře.

David Bureš
Diskuze (34)
Avatar - Hammunasakra
23. 5. 2014 21:07
Re: Novinka?
Mám na mysli jen to že současnej Passat je technickou evolucí minulýho a ten příští designovou toho současnýho. U v lokalitě zdaleka nejprodávanějšího a asi nejoblíbenějšího atd. vozu kategorie zajímavý. Nic víc :-)
23. 5. 2014 13:22
Re: Novinka?
Napsal jsem, co si myslím. Nehodlám odhadovat, co máš na mysli, tak se vyžvejkni. ;-)
Avatar - Hammunasakra
23. 5. 2014 11:56
Re: Novinka?
Evoluce je nepřetržitý vývoj což se vo technice a designu B6 B7 a B8 právě moc říct nedá, jak sis určitě už sám všiml :-)
22. 5. 2014 23:57
Re: Novinka?
Asi jsem nepochopil pointu. K první části nebylo co říct, ale když ti to chybí: Po technické stránce B7 vychází z B6 a VW preferuje v designu evoluci, jestli sis toho ještě nevšiml. ;-)
22. 5. 2014 22:49
Re: No jestli bude tak placatej...
Skopči to do nejakého jednoduchého grafického programu, šírku obrázku nechaj jak je, výške pridaj 20-30% a máš plus/mínus realitu. >:D