Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novým předsedou dozorčí rady Škody Auto je Frank Witter

redakce AUTO.CZ

Novým předsedou dozorčí rady Škody Auto se stal šestapadesátiletý Frank Witter, člen představenstva Volkswagen AG za oblast financí. Ve funkci nahradil Christiana Klinglera. Další místo v dozorčí radě automobilky přebral předseda představenstva Volkswagen AG Matthias Müller. V této funkci je následníkem Martina Winterkorna, který odstoupil.

Změny ve Škodě souvisejí s personálními pohyby v celém koncernu VW, které v září spustila aféra s obcházením homologačního měření emisí některými dieselovými motory VW. Celkově se problém týká 11 milionů aut včetně 1,2 milionu škodovek. Na začátku listopadu se novým předsedou představenstva automobilky stal dosavadní šéf prodeje a marketingu Porsche AG Bernhard Maier. Vystřídal Winfrieda Vahlanda, který po pěti letech v čele Škody Auto odchází z koncernu VW.

Mladoboleslavská Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává na celém světě přibližně 25.900 pracovníků a je aktivní na více než 100 trzích.

redakce AUTO.CZ