Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novým šéfem značky Volkswagen se stane bývalý šéf vývoje BMW

David Bureš
Diskuze (9)
Nový šéf divize Volkswagenu zaměřené na osobní vozy Herbert Diess pracoval v koncernu BMW od roku 1996.

Značka Volkswagen bude mít nového šéfa. Ve funkci předsedy představenstva vystřídá Martina Winterkorna Herbert Diess. Ten dosud působí u automobilky BMW, kde měl v rámci jejího představenstva na starosti vývoj nových automobilů.

Diesse do funkce plnoprávného člena představenstva Volkswagenu jednomyslně jmenovala dozorčí rada společnosti. Ke změně na postu předsedy představenstva Volkswagenu dojde poměrně za dlouho, až 1. října 2015, Diess je totiž dosud zaměstnancem BMW. Winterkorn nadále zůstane ve funkci předsedy představenstva celého koncernu VW Group.

„S Herbertem Diessem přivítáme do naší společnosti vynikající osobnost a jednu z nejschopnějších myslí automobilového průmyslu,“ řekl Winterkorn ke jmenování Diesse.

Herbert Diess se narodil v roce 1958 v Mnichově, kde na zdejší technické univerzitě vystudoval mechanické inženýrství. Svoji kariéru zahájil u společnosti Bosch, kde pracoval na vývoji továren, mezi lety 1993 a 1996 byl generálním ředitelem závodu Treto.

Od roku 1996 Diess pracoval u BMW, kde vystřídal několik pozic. Nejdříve se staral o dlouhodobé a strukturální plánování, později byl šéfem továren Birmingham a Oxford, mezi lety 2003 a 2007 byl ředitelem BMW Motorcyles.

Členem představenstva BMW je Diess od října 2007. Nejprve měl na starosti dodavatelskou síť a nákupy, od roku 2012 byl šéfem vývoje. Jeho odchod z mnichovské automobilky byl projednán na dnešním zasedání dozorčí rady BMW, v jeho funkci šéfa vývoje jej nahradí Klaus Fröhlich, který měl dosud na starosti nejmenší vozy značky.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - dolfi
10. 12. 2014 16:52
Re: "Jiné kafe"
To není o úkolech, ale o předchozích zkušenostech... Kdyby člověk z AAA nastoupil třeba k Dacii tak to beru, ale jak chce prospět svými zkušenostmi z obchodu s ojetými auty prodeji renomované značky střední cenové úrovně, to si fakt zatím neumím představit ;-\
Avatar - Ham.
10. 12. 2014 11:36
Re: Zajímavé
Tak se podívej kolik "kádrů" z koncernu VW se dostalo na vysoké posty u konkurence, namátkou Neumann prezident Opelu, Schreyer prezident Kia, van Meel šef M divize BMW etc.
Avatar - Egi
10. 12. 2014 09:42
Re: Zajímavé
Zkušenosti z jiných firem jsou v takovém případě k nezaplacení.
Avatar - dal
10. 12. 2014 08:41
Re: Zajímavé
Lovit v cizích vodách je naprosto standardní, běžná praxe při shánění personálu do vysokého managementu.
Avatar - Iv8
10. 12. 2014 07:33
Zajímavé
a není to tak trochu špatná práce při přípravě "kádrů" VW, když musí lovit v cizích vodách ?