Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návštěva v 55. modernizovaném autosalonu Škoda

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
V pátek jsme informovali o tom, že Škoda do roku 2016 převlékne více než 5300 showroomů na celém světě do atraktivního kabátu. Jeden takový jsme navštívili i s kamerou.

Autosalon firmy Auto Styl v pražských Butovicích stojí na svém místě od roku 1995, tedy již dlouhých osmnáct let. Z původně poměrně ušlápnuté a nepříliš pohledné budovy, do které postupem času i zatékalo, se letos na podzim stala moderní stavba, která v noci září široko daleko. Padesát zaměstnanců pod vedením Emanuela Lopeze získalo nové, moderní prostory, za něž se rozhodně nemusí stydět. Ještě aby, vždyť rekonstrukce vyšla na přibližně 20 milionů korun a další tři miliony padly na vnitřní vybavení.

„Neměl jsem to vůbec jednoduché“, prohlásil Lopez. "Musel jsem se rozhodnout: buď investovat do nákladné rekonstrukce, nebo postavit zbrusu nový autosalon. Zvítězilo to druhé řešení, přestože jsme kvůli tomu nechali provést náročnou pilotáž. Ale řeknu vám, byly to nervy. Několik měsíců jsme se kvůli tomu doma s manželkou hádali, málem hrozil i rozvod."

Dealerství Auto Styl je v pořadí pětapadesáté, které dostalo nový design, jeho autorem je Jaromír Kuhn. "Například dlažba pochází z Itálie, židle ze Švýcarska, nábytek je český", pyšně hlásá Lopez a dodává: "Jsou to špičkové věci, díky celosvětovým dodávkám jsme ale na všechno dostali dobrou cenu."

Další stavby ve velmi podobném stylu najdeme například ve francouzském Toulouse, rakouském Regau, polském Janklu a švédském Enköpingu. V Česku proběhly zatím čtyři přestavby a vznikly tři zcela nová dealerství (například Olfincar v Hradci Králové), přičemž do konce roku se budou realizovat ještě další čtyři přestavby.

Celkem tak do prosince 2013 u nás bude jedenáct prodejen značky Škoda Auto v novém designu. Napřesrok se předělají pražský Auto Jarov a Havex v Kosmonosech. Do konce roku 2015 se do stejného kabátu převlékne kompletně celá síť Škodovky, která v Česku aktuálně čítá 244 prodejních a 269 servisních míst. V každém kraji tak existuje v průměru dvacet showroomů Škoda.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (17)
29. 11. 2013 01:04
Re: Medzník
A co teprve az prijde navsteva v 56., 57. ...az 53xx. showroomu >:-[]
Mimochodem i jine znacky modernizuji, co zajit na navstevu i ke konkurenci?
Avatar - peter_ko
28. 11. 2013 23:31
zelená a modrá...
Poznáte tento?
Zelená a modrá, pre blázna dobrá! >:D

[odkaz]

BRAVWO
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
28. 11. 2013 18:52
Re: NÁDHERNÁ ŠKODA
kde dáš když máš a plechovku dostaneš - buď chutný TSIčko [odkaz] (jak jsme se dozvěděli), nebo hutný TDIčko [odkaz] 8-s (neni tady ikonka kde se bleje) Každopádně furt žádnej pokrok škodovky [odkaz] , furt stejny smradlavý jedovatý popelnice na shnilý dinosaury
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
28. 11. 2013 16:38
Re: NÁDHERNÁ ŠKODA
kluci tak tohle jsou nejlepší dvě reklamy co jsem kdy viděl :yes: :yes: :yes:
Avatar - Choochoo
28. 11. 2013 16:02
Re: NÁDHERNÁ ŠKODA
Saloon vypada dobre, jen skoda ze i to zbozi neni na stejne urovni. Vypada to jako nove postavene Skodovacke muzeum ;-)
Saloon se ale povedl a o to tu slo :yes: