Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O Volvo a Land Rover má zájem Magna

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Kanadská společnost Magna International, která se zabývá výrobou autodílů, údajně projevila zájem o automobilky Volvo a Land Rover. Ford navíc začíná počítat s možností, že Jaguar za přijatelnou cenu neprodá.

Podle německého serveru auto motor und sport se o dvě dceřiné automobilky Fordu, které jsou součástí divize Premium Automotive Group, zajímá kanadská společnost Magna International, která nedávno usilovala o nákup automobilky Chrysler. Magna má podle neoficiálních informací zájem o Volvo a Land Rover. Magna údajně počítá s tím, že by v továrnách obou automobilek vyráběla na objednávku také automobily jiných značek, čímž by dosáhla plného využití výrobních kapacit.

Ford se již mezitím pomalu připravuje na možnost, že si z portfolia divize PAG ponechá automobilku Jaguar. Podle šéfa Fordu Alana Mullallyho se totiž mateřská automobilka v krátkodobém horizontu zřejmě nebude schopna s kýmkoli na přijatelné prodejní ceně dohodnout. Podle Mullallyho by mohl v dlouhodobějším horizontu, po oddělení automobilek Land Rover a Volvo, Jaguar svou cenu zhodnotit např. výrobou modelu třídy SUV. Předobrazem by mohl být např. úspěch modelu Porsche Cayenne. Ford také pracuje s možností, že by Jaguar mohl začít nabízet vůz, který bude o třídu výše než nabízený vlajkový model XJ. Mluvčí divize PAG nechtěl tyto informace komentovat. Uvedl pouze, že automobilka nyní s finančními poradci řeší budoucnost značek Jaguar a Land Rover.

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Avatar - Falco
30. 6. 2007 19:22
Re: To jsou věci..
Nebude trvat dlouho a Američani se z toho vyhrabou....
Čas ukáže...O ně bych strach neměl...
Avatar - Dylan McKay
30. 6. 2007 16:49
Jaguar SUV
To není špatnej nápad, já jsem pro! ;-)