Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Obrazem: Jak se bouralo v minulosti

Jan Mička
Diskuze (5)
Dopravní nehody jsou pro řidiče všude na světě takřka denním chlebem. Moderní vozy však zdaleka nepředstavují takové riziko, jako ty ze zlatých časů dvacátého století.

Podle statistiky nehodovosti došlo na českých komunikacích v období od ledna do března letošního roku k 18.301 nehodám, což značí meziroční pokles o 1.204 nehod. Usmrceno však bylo 116 osob, tedy o 4 více, než ve stejném období loňského roku.

Proč ale tato suchá fakta zveřejňujeme? Abychom uvedli na pravou míru, jak může být provoz na silnicích nebezpečný i nyní, kdy je většina automobilů vybavena moderními bezpečnostními prvky, mohutnými deformačními zónami, nebo třeba systémy, které dokážou samy přivolat pomoc.

Zkuste se však nyní prostřednictvím fotografií vžít do doby, kdy sice na silnicích nebýval takový provoz jako dnes, avšak následky dopravných nehod byly často neslučitelné se životem. Naleštěné americké bouráky, které ani dnes nepřestáváme obdivovat, se po nárazech do stromů sypaly jako domečky z karet a při hromadných haváriích šlo jen těžko rozeznat, jaký díl patří kterému autu. Jak vidno, při každé jízdě mohlo jít o život…

Jan Mička
Diskuze (5)
12. 5. 2014 10:14
Re: Zajímavé záběry
ano, ale nebyl to určitě portál www.auto.cz, byl to jiný portál, ale opravdu si nevzpomenu, kdo, což je škoda
11. 5. 2014 23:57
Zajímavé záběry
Palec nahoru dávám tomu, kdo tuto sérii fotografií sehnal a připravil :yes: :yes: :yes:
11. 5. 2014 23:55
Žijeme v bezpečné době
Počátky automobilismu byly holt nebezpečný. Zvláště koukám, na kolika fotkách je auto obtočený kolem stromu nebo sloupu jako rohlík. Z dnešního pohledu vražedné 8-s
11. 5. 2014 22:02
Re: to je jen přeposlaný článek
To je presne to, čo na ACZ hučím už peknú dobu - nech už dofrasa niekto pohne zadkom a dá si tú námahu napísať ku každej fotke popis.
Inak neviem, asi som slepý, ale tie "aleštěné americké bouráky", ktoré sa pri nárazoch do stromu sypú jak domčeky z kariet nikde v galérii nevidím...
11. 5. 2014 21:37
to je jen přeposlaný článek
je to přeposlaný článek z archívu nic jiného , nového tam není. V tom původním článku byli tyto stejné fotky , ale s tím zásadním rozdílem, že ke každé byl rok pořízení a místo pořízení alespoň město, nebo stát.