Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Adam od Valentina Rossiho: Unikát pro charitu

Michal Fokt
Diskuze (2)
Adam & Vale for Charity - tak se jmenuje jedinečný Opel Adam, navržený slavným motocyklovým závodníkem. Může být váš, pokud vyhrajete dobročinnou aukci pro jednu nadaci.

Spolupráce Valentina Rossiho a automobilky Opel na propagaci stylového miniauta Adam se datuje od února letošního roku, teprve nyní tu ale máme první hmatatelný příklad spolupráce. Opel svěřil jeden exemplář Adamu do spárů Valemu, jenž společně se svým dlouholetým designérem Aldem Drudim navrhli autíčku vskutku... "valentinovský" outfit.

„Valentino Rossi je perfektním ambasadorem – je uvolněný, hravý, trochu rošťák a vždy v pohybu… přesně jako náš model Opel ADAM. Ale zároveň je extrémně důsledný, pečlivý a maximálně přesný - jako produkty německé konstrukční školy a automobilky Opel,“ řekl k tomu Roberto Matteucci, šéf zastoupení Opelu v Itálii. A zejména obsah té první věty je jasně vidět na kreaci Adam & Vale for Charity. Těžko se to popisuje, ostatně od toho tu jsou fotografie, že... Týmu čtyř lidí pod vedením Drudiho trvalo tři měsíce, než byli s prací hotovi, není tedy pochyb o tom, že Rossi měl spíše poradní hlas, než nějaký zásadní vliv na jeho vzhled, nicméně jméno, jak známo, prodává.

Co byste ovšem měli vědět je, že se jedná o jediný vůz svého druhu, tedy auto, které i navzdory svému "masovému" původu nejspíš postupem času bude nabývat na ceně, nehledě na to, že mít jediné auto svého druhu dá majiteli těžko nahraditelný pocit výjimečnosti. Jeho získání má ale háček - musíte vyhrát dobročinnou aukci, jejíž výtěžek půjde na konto nadace Meyer Children’s Hospital Foundation.

Auto je momentálně vystaveno na milánském motosalonu EICMA a následně bude k vidění v milánském showroomu Milan ADAM Store, kde bude zájemce dráždit celý rok, k dražbě totiž dojde až v listopadu 2014.

Michal Fokt
Diskuze (2)
9. 11. 2013 00:31
posetrim
Posetrim a za rok je muj >:D interier je trosku preplacnutej ale original je original :-)
8. 11. 2013 09:32
krásný
s 1.0 turbo bych ho bral hned