Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Flextreme: evropské provedení Chevroletu Volt

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobilka s bleskem ve znaku si vedle několika ekologických modelů, které míří do sériové výroby nebo do ní zamíří v blízké budoucnosti, pro autosalon ve Frankfurtu připravila koncept hybridního automobilu, který sdílí platformu s Chevroletem Volt.

Opel Flextreme využívá stejnou techniku jako Chevrolet Volt, ale místo zážehového motoru používá vznětový agregát. Koncept je vybaven lithium – iontovými bateriemi na které dokáže ujet okolo 100 kilometrů. V případě potřeby může baterie dobíjet vznětový motor a při jeho využití se celkový dojezd pohybuje okolo 775 kilometrů.

Elektromotor, který pohání kola přední nápravy, poskytuje výkon 120 kW (163 k) a točivý moment 320 Nm. Spalovací motor je turbodiesel o objemu 1,3 litru a poskytuje výkon 53 kW (72 k).

Na rozdíl od amerického Voltu má evropský Flextreme karoserii koncipovánu jako spojení hatchbacku a MPV s dveřmi otevíranými proti sobě, chybějícím B sloupkem a zajímavě řešeným přístupem do zavazadlového prostoru.

V zádi vozu jsou uložena dvě dvoukolová vozítka Segway, která mohou být dobíjena přímo ve voze.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Dragon.001
10. 9. 2007 18:05
Líbí, líbí
Jo, jo. Ty nový koncepty Oplu se mi velice líbí. Vzhledově jdou správným směrem. Ale osobně se mi líbí ještě víc tohle :yes: :yes: [odkaz] :yes: :yes: