Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Monza Concept: Velmi sexy kupé pro Frankfurt

Michal Fokt
Diskuze (23)
Opel připravuje na frankfurtský autosalon studii kupé, nesoucí jméno známé zadokolky z 80. let. V Rüsselsheimu si koledují - jestli tohle nepůjde do výroby, počítám, že fandové značky vezmou ústředí útokem.

Opel už dobře deset let ukazuje, že umí elegantní a sportovní design. Občas sice vypomohl Bertone, ale to na věci nic nemění a minimálně dvě poslední generace značky s bleskem ve znaku vypadají velmi k světu. No dobře, až na Vectru, kde to mělo spíše opačnou tendenci. Ale proč o tom píšu...

Opel v září na frankfurtském autosalonu představí novou generaci svého firemního designu a ti, kteří si současný vzhled vozů z Rüsselsheimu zamilovali, určitě nebudou rozladění. Koncept Opel Monza, jenž nám novou stylistickou filozofii "Evolution of sculptural styling" automobilky představí, totiž vypadá zatraceně dobře a navíc se jmenuje jako kupé z osmdesátek, které mělo ambice konkurovat mercedesům a bavorákům.

Zatím sice můžeme vidět jen příď tohoto kupé střední třídy a to se nám to ještě Opel snaží zkomplikovat pološerem, ale už teď je jasné, že můžeme očekávat velké věci. Hnidopichové možná budou říkat něco o Mercedesu, kříženému s OPC, k mýlce ale nejspíš docházet nebude, nový design propůjčí těmto věčným rivalům volkswagenů velmi agresivní výraz a mohl by pomoci vyvést značku z vleklé krize, před níž značku nezachránil ani pohledný stávající "outfit".

Vím, co si myslíte - sportovně střižené kupé a ještě navíc s pohonem zadních kol - to je něco, co by značce mohlo výrazným způsobem zlepšit reputaci u vyznavačů sportovní jízdy, pro kterým už schopné hot-hatche OPC zevšedněly. GM už navíc pro takové auto má použitelnou platformu (Cadillac ATS), takže by takovému imagemakeru nemuselo nic bránit v zahájení výroby.

Byl bych ten poslední, kdo by protestoval, ovšem vzpomeňte si, jakým způsobem Opel prezentoval svou současnou designérskou filozofii - nakonec z toho také nic nebylo. Jenže teď to vypadá, že je situace jiná. V německých kuloárech se už hovoří o motorech až po V6 3,6 l o výkonu 239 kW a šestistupňovém manuálu a automatu, ba dokonce později ve verzi OPC i více a to tedy vypadá opravdu slibně. Takže - těšte se na Frankfurt a držte palce!

Michal Fokt
Diskuze (23)
10. 7. 2013 16:22
Re: 2 kupé z jednoho města v jednu dobu ?
Máš pravdu, když se podívám třeba na corsu a i20, je jasné kde hyundai bere inspiraci. Přímo kopírování bych to nenazval, ale je to velice zjevné. :yes:
Avatar - T613
9. 7. 2013 18:59
Re: Povšimněte si levé kapsy
jo, tak manželka to má občíhnuté >:D
Avatar - T613
9. 7. 2013 18:58
Re: Povšimněte si levé kapsy
schíza je fajn... :-!
Avatar - flyboyeda
9. 7. 2013 16:44
Re: Povšimněte si levé kapsy
Pro tebe:

[odkaz]
Avatar - eXp10it
9. 7. 2013 14:35
Re: Povšimněte si levé kapsy
Na tuto shodu mezi námi oplisty mne v reakci na galerii upozornila manželka takže si nedělejte žádné naděje. ;-)