Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Vectra se už vyrábí

Michal Fokt
Diskuze (0)
V Rüsselsheimu se rozeběhla v úplně nové továrně výroba třetí generace vozu Opel Vectra.

V Rüsselsheimu se rozeběhla v úplně nové továrně výroba třetí generace vozu Opel Vectra.

Automobilka Opel spustila výrobu nové Vectry ve zbrusu novém rüsselsheimském závodě, který ji stál asi 750 milionů euro, a měl by být jedním z nejmodernějších na světě.

Výrobní linky pozvolna nabíhají na svou maximální kapacitu, která by měla při trojsměnném provozu znamenat až 270 000 vozů Vectra ročně. Přizpůsobivost výrobních linek údajně umožní produkovat najednou až čtyři různé karosářské verze.

V počátečních stádiích výroby však továrna pojede pouze na dvě směny, aby bylo možné zajistit maximální možnou úroveň kvality.

Opel plánuje, že v první fázi rozběhu sériové výroby bude nový závod pracovat pouze na dvě směny, aby mohl být věnován nejvyšší důraz dodržení předepsaných kvalitativních parametrů výroby.

Na lince se teď déle než rok budou objevovat pouze hatchbacky a sedany Vectra. Počátkem příštího roku by je měl doplnit originálně pojatý model Vectra Signum (!), který by měl být první odpovědí na moderní pojetí stylingu vozů značky Renault, a na podzim příštího roku se dočkáme kombíku.

V Rüsselsheimu se později přidá ve zmíněné továrně k Vectrám i nástupce Omegy, který se bude nějaký čas prodávat bok po boku se současným provedením.

Michal Fokt
Diskuze (0)