Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Zafira OPC – nejrychlejší MPV

Michal Fokt
Diskuze (8)
Opel se rozhodl sériově vyrábět automobil na bázi studie Opelu Zafira OPC a na trh tak uvedl dosud nejrychlejší MPV.

Opel se rozhodl sériově vyrábět automobil na bázi studie Opelu Zafira OPC a na trh tak uvedl dosud nejrychlejší MPV.

Honda Stream již přišla o svůj primát nejrychlejšího kompaktního MPV. Byla totiž předstižena současnou žhavou novinkou v podobě Opelu Zafira OPC, která se však nespokojila jen s tím a deklasovala i výkonné třílitry mezi plnohodnotnými velkoprostorovými vozy. Recept jak se stát premiantem byl velice prostý – pod kapotou vyměnit dosud nejsilnější motor 2,2 l za přeplňovaný dvoulitr z Astry Coupé Turbo. Ten navíc ještě posílil o celý jeden kilowatt a má tedy výkon 141 kW při 5400/min. Díky tomu zvládne zafira akceleraci z klidu na 100 km/h za vynikajících 7,6 s a dokáže jet největší rychlostí 219 km/h.

A jak Zafiru OPC na silnici poznáte, abyste se vyhnuli ostudě v případě, že byste ji chtěli trochu prohnat? Snadné to nebude – zezadu ji odlišuje jen lehce modifikovaný nárazník a z profilu snadno přehlédnete masivnější prahy, přičemž sedmnáctipalcová kola má již nyní na zafiře kdekdo. Pouze příď se chlubí mohutnějším nárazníkem s integrovanými mlhovkami a rozměrným otvorem pro přístup vzduchu k chladiči. Decentním detailem je potom tenká lišta na masce chladiče s nápisem OPC.

V interiéru pak na vás budou čekat kožená sportovní sedadla Recaro s možností nastavení tuhosti bederní opěry, vybavená bočními airbagy a aktivními opěrkami hlavy. Přístrojová deska má bíle podbarvené číselníky, volant pochází z kupé a hlavice řadicí páky je z leštěného hliníku.

Michal Fokt
Diskuze (8)