Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel zvyšuje podíl na českém trhu, chce do první desítky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Jedním z důvodů růstu prodejů značky Opel jsou slevy, které firma vyhlásila v polovině loňského roku.

Automobilka Opel zvyšuje svůj podíl na českém trhu. Do konce roku chce prodat 5000 vozů. Loni jich prodala 3653. Mezi prodejci byla až na dvanáctém místě. Letos se chce posunout do první desítky. ČTK to na veletrhu Autosalon v Brně řekl ředitel společnosti Opel pro ČR a Slovensko Pavel Šilha.

Jedním z důvodů růstu prodejů značky Opel jsou slevy, které firma vyhlásila v polovině loňského roku. Tato opatření se pozitivně projevila už v druhé polovině loňského roku. V květnu 2011 Opel v ČR prodal 678 aut a překročil čtyřprocentní podíl na trhu. Pro firmu to je nejlepší výsledek od roku 2004. "Značka se dostává zpět na pozice, kde by si zasloužila být," řekl ČTK Šilha.

Firma podle něj čeká, že pozitivní trend růstu prodejů bude pokračovat do konce letošního roku. Cílem je přehoupnout se v bilanci celého roku 2011 přes tříprocentní hranici tržního podílu.

Automobilce k tomu mají pomoci slevy a akční nabídky v souvislosti s výročím 20 let jejího působení v Česku. Už loni Opel razantně přecenil většinu modelů, ceny se snížily až o více než 20.000 korun. "Akční modely jsou šité na míru českému zákazníkovi," uvedl Šilha.

Na Autosalonu v Brně Opel představil několik novinek. Jednou z nich je například model modernizovaného SUV Antara, elektromobil Ampera a studii vozu Zafira Tourer Concept.

Opel je součástí největšího amerického výrobce automobilů General Motors. Německá automobilka se předloni dostala do existenčních problémů a skupina GM chystala její prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
4. 6. 2011 19:19
Re: ceny
Jde sehnat 26% na Insignii a můžeš ji mít na 1 auto a i jako soukromá osoba. :-!
Avatar - Guttalax
4. 6. 2011 16:45
re
:-) Optima od Opla? >:D >:D >:D
4. 6. 2011 15:48
Re: ceny
ukaz mi jednu webovu stranku importera ktora je s realnymi cenami. Ked chces kupit auto, musis si vsetko obehat a hlavne zjednavat!!!!! :-)
4. 6. 2011 15:47
Re: Opel nezvládá
si zvykaj, pri niektorych znackach sa aka aj pol roka. Je to normalne v dnesnej dobe.
4. 6. 2011 10:53
ceny
No koukám na stránky Opelu - odhlédnu-li od naprosto strašné prezentace a naprosto nepřehledném ceníku respektive konfigurátoru, tak konstatuji, že ceny jsou pořád mimo a nevím jaké jsou zkušenosti, ale mé jsou takové, že prodejci nemají zájem jít s cenou níže....prostě nechtějí prodávat auta....hm :-O , mimochodem chystá se nějaké akce tento měsíc - výprodej skladových vozů....