Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostrá verze nového kupé Lexus se zřejmě bude jmenovat RC F

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Není žádným tajemstvím, že Lexus chystá sportovní kupé. Mateřská Toyota si zároveň nechala zaregistrovat označení RC F.

Luxusní odnož japonské automobilky má přitom od loňského listopadu patentovou ochranu na název RC 350, tedy alespoň v Austrálii. Sice jsou to zatím spekulace, které se objevily na klubových stránkách Clublexus.com, ale určitě nikoli daleko od pravdy. Trojice písmenek je určena pro nejvýkonnější verzi kupé střední třídy, které nejpravděpodobněji vzejde z konceptu LF-CC.

Název si Toyota zaregistrovala zatím v USA a v Evropě. Vývoj sériové verze LF-CC začne v únoru 2012, kupé dostane platformu nové generace IS se zadním pohonem, pouze rozchod kol bude kvůli jízdním vlastnostem širší. V útrobách se objeví nejspíše vidlicový šestiválec 3,5 l z řady GS, který by měl poskytovat více než 258 kW (350 k). Nesmí chybět ani elektromotor. Zda se dočkáme i krotších variant bez hybridního ústrojí, to je zatím nezodpovězenou otázkou. Stejně jako případný šestiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly, který se má objevit právě ve verzi s písmenkem F.

V sériové výrobě se objeví nové kupé nejdříve v roce 2015 a na řadu přijde později také kabriolet, tentokrát už s klasickou plátěnou střechou. Předchozí IS C byl přece poněkud kompromisním kupé-kabrioletem se všemi typickými neduhy, které toto řešení přináší.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - N6600
30. 1. 2013 20:25
Re: nesulad
Co ja viem, tak RC by mal by dostat 3.5L 2GR-FSE V6. Takze vsetko nasvedcuje tomu, ze mas pravdu :-) RC F sa zatial nic konkretne nevie. Spekulacie sa roznia - od V8 z aktualneho IS-F az po turbo verziu, s ktorou Lexus uz nejaku dobu koketuje.
30. 1. 2013 19:25
nesulad
clanok sa zmienuje o RC 350 a 3.5V6 + elektromotor (na styl GS). nejde mi to dokopy, kedze GS350 je NEhybridna verzia s motorom 2GR-FSE a hybrid (s motorom 2GR-FXE) ma oznacenie GS450h.
takze RC 350 bude podla mna bez elektromotora, kedze mu chyba za oznacenim pismenko h, typicke pre lexusacke hybridy.