Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostřejší Ferrari F12 má přijít již příští týden

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Ferrari F12, které může mít přídomek GTO či Speciale, a hlavně bude mít vyšší výkon a nižší hmotnost, je již za dveřmi. Příchod takovéhoto ostřejšího modelu je očekáván již příští týden.

Doufali jsme, že ostrá varianta Ferrari F12 Berlinetta se ukáže již ve Frankfurtu, avšak nestalo se tak. Vůz, který může nést označení GTO, Speciale či ještě úplně jiné, se ale podle posledních zpráv nakonec oficiálně představí již příští týden. Špionážní fotografie zachycující jak bude automobil vypadat, jsme vám však přinesli již před delší dobou.

Jisté je, že hlavní zbraní modelu bude propracovaná aerodynamika spolu s odlehčením a ještě výkonnějším motorem. Očekává se, že ručička vah se zastaví o 200 kg níže, než u běžné F12, výkon pak má poskočit o 22 kW na 567 kW, přičemž je nutno říci, že 6,3 litrový dvanáctiválec je stále atmosférický.

Sprint z klidu na sto kilometrů v hodině má trvat méně než tři sekundy, maximální rychlost pravděpodobně přesáhne 340 km/h. Není zatím jasné, jak moc limitovaná bude produkce tohoto modelu, jisté ale je, že půjde o velmi speciální stroj.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
4. 10. 2015 20:01
Re: Je za dveřmi.
Za dveřmi je Arnošt Goldflam
4. 10. 2015 19:34
Šílenost
Ostřejší verzi? Už základní F12 je nervní jak hladovej dobrman, co zavětřil steak a rozeběh se za ním. Tohle bude pro magory s koulema místo sedadla.
4. 10. 2015 17:34
Je za dveřmi.
Ale bohužel ne za mými. :-(