Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ostřejší Renault Twingo na první upoutávce. Poladila jej divize Renault Sport

Jan Mička
Diskuze (0)
Ostřejší verze Renault Twingo se představí již velmi brzy. Než se tak stane, nepohrdněte malou ochutnávkou.

Renault Twingo se u nás prodává se dvěma motory a trojicí výbavových linií, to se ale brzy změní. Už dlouho se hovoří o nové, ostřejší variantě, kterou si vezme pod patronát divize Renault Sport, a soudě podle příspěvku automobilky na firemním twitteru se čas pomalu naplnil.

Přivítejme Renautl Twingo GT, nebo alespoň tu část, kterou značka poslala do světa. Má nová atraktivní kola, černý pruh nad úrovní bočních klik táhnoucí se po celé délce karoserie (mohou jej mít i standardní verze) a zejména plaketu Renault Sport, kterou se honosí i nová generace Méganu GT. Oficiální stanovisko ohledně názvu zatím nepadlo, nečekáme však, že by automobilka pustila do světa novodobou interpretaci Twinga RS minulé generace.

To mělo pod kapotou atmosférickou „jedna-šestku“ o výkonu 98 kW a točivém momentu 160 N.m, zatímco nové Twingo může brát z trochu skromnějších rezerv. Aktuálním vrcholem nabídky je totiž přeplňovaný tříválec o objemu 0,9 litru a výkonu 66 kW, který spolupracuje výhradně s dvouspojkovou převodovkou.

Na auto o provozní hmotnosti 1068 kilogramů to není málo, navíc nová ostrá verze bude mít stoprocentně o něco vyšší výkon, metu minulého Twinga RS ale zdolá jenom stěží. Zahraniční kolegové berou jako měřítko Smart Brabus, který má výkon 80 kW, točivý moment 170 N.m a na stovku zrychlí za 9,5 sekundy.

Oddělení Renault Sport by se v každém případě mělo postarat o nové naladění podvozku, řízení a úpravy v interiéru. Vezmeme-li v úvahu základní cenu současné vrcholné verze 0.9 TCe 90 EDC Intens (stojí 319.900 Kč), můžeme si udělat představu o budoucí cenové politice „gétéčka".

Jan Mička
Diskuze (0)