Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Otevřený Mercedes-Benz G se brzy vrátí a dostane vidlicový dvanáctiválec

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Mercedes-Benz odhaluje na Facebooku zadní část připravovaného otevřeného modelu třídy G. Jde už o novou generaci?

Mercedes-Benz chce navázat u své terénní legendy na limitovanou monstrózní šestikolku a model G 500 4x42, oba se zvýšeným podvozkem. Naskýtá se základní otázka: díváme se na první fotku radikálně modernizovaného Geländewagenu, nebo je to rozloučení s mnohokrát modernizovanou řadou W463? Odhalená část registrační značky každopádně říká, že jde o G 65.

To znamená přítomnost tří písmen AMG a hlavně šestilitrového vidlicového dvanáctiválce se dvěma turby a minimálně 441 kW pod kapotou. Bude divoké a vzrušující! Motor by měl být nový, stávající V12 5,98 l nabízí v dlouhém uzavřeném G 65 AMG 463 kW a 1000 N.m. O nedostatku točivého momentu pro boj s tvrdými jízdními podmínkami i dálničními přesuny nemusíme pochybovat.

Off-road má řádně rozšířené blatníky s karbonovými nástavci a také je „na druhou“. Ovšem jasně dokazuje, že mu chybí pevná střecha! Otevřený model s krátkým rozvorem přitom už Mercedes z nabídky vyřadil před nějakými pěti lety. Nad tradiční rezervou najdeme také na rámu umístěné velké brzdové světlo...

Modernizované géčko by mělo mít výstavní premiéru na IAA ve Frankfurtu. Zachová si vzhled, ale technika pod kabátem bude jiná, o dost modernější. O G 65 4x42 však Stuttgart slibuje další info a fotky už během několika týdnů. Zatím nás na svém oficiálním facebookovém profilu jen škádlí.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
7. 2. 2017 11:59
Re: Nová bestiální verze
Dobrá práca ... dal si dole celú redakciu :yes:
6. 2. 2017 21:38
Re: Nová bestiální verze
Jedná sa o nový Mercedes-Maybach G650 Landaulet.

[odkaz]

Už to koluje celým internetom, a keby sa redakcia nevenovala článokom typu "Prečo sú kolesá štyri a prečo sú okrúhle", alebo "Čo sa stane ak si načúrate do nádrže?" vedeli by to aj tam.
6. 2. 2017 19:36
Nová bestiální verze
Na internetu jsem viděl fotky nové verze Géčka. Vypadalo jako běžná dlouhá verze s podvozkem z 4x4(2), akorát měla normálně 4 dveře a v místě kufru, to vypadalo jak ložná plocha u pickupu... Taky ty idee co by to mohlo být směřovaly k pickupu. O on je to tedy nejspíš kabriolet :-) i podle rozšířených blatníků to vypadá na podvozek z 4x4(2). :-)