Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pařížský koncept Lamborghini ponese jméno Asterión

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Zatím tajemná studie Lamborghini ponese s největší pravděpodobností jméno Asterión a jedná se o hybrid.

Automobilka ze Sant'Agaty Bolognese zatím odhalila jediný teaser, prakticky jen siluetu vozu. Název Asterión včetně stylizovaného emblému si nechala zaregistrovat na patentovém úřadě pro Evropskou unii (Office For Harmonization In The Internal Market) už 31. července. 15. září byly ochranné známky pod číslem 013257399 zapsány. Spis říká, že tyká aut, oblečení, hraček a videoher, v případě výrobce supersportů je pochopitelně nejpravděpodobnější první možnost.

Blesk v písmenu „o“ naznačuje, že půjde o hybrid. Nejspíše ano, ale jakékoli oficiální informace zatím chybí. Jméno souvisí s řeckou mytologií a opět se tradičně týká býků: jedná se totiž o Mínotaura. Bestie s lidským tělem a býčí hlavou žila v krétském labyrintu krále Mínóa a zabil ji Théseus. Kréťané jí říkali právě takto.

Asterión se tváří jako fastback s uspořádáním sedadel 2+2, takový ideový nástupce Espady. Lamborghini se dlouhá léta zabývalo hlavně supersporty s motorem uprostřed, tohle by byl vlastně návrat k samotným kořenům značky. Přetrvávají také informace, že hybridní jednotka sestávající ze zážehového motoru a elektrické jednotky (případně několika) bude uložena vpředu, kresba to ostatně naznačuje. Vždyť Mínotaurus byl také vlastně takovým hybridem. Lamborghini se až dosud nepřipojilo k hypersportům od Ferrari, McLarenu a Porsche. Jen start-stop v modelu Aventador napájejí kapacitory. Ale novinka je spíše gran turismem a hlavně má jinou koncepci. Jakákoli čísla pochopitelně zatím chybí.

Druhé, rovněž zaregistrované jméno Encaste je méně pravděpodobné, i tento výraz však souvisí s chovem býků. Více se dozvíme ale asi až v Paříži, pokud se Automobili Lamborghini nepochlubí svou novinkou dříve. Mondial de l'Automobile v metropoli nad Seinou začíná 2. října.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Avatar - flyboyeda
23. 9. 2014 07:57
Re: Giugiaro Parcour ?
Urus mi příjde hloupý, protože koncern VW má sportovní SUV v podání Porsche Macan a Cayenne, dále má Tuareg a Tiguan, Škoda: Yeti a nově připravovaný snowman, Bentley taky bude mít prý taky SUV, Audi má Q5, Q7 a chystá Q8,

a pro takovou značku jakou je Lamborghini se SUV nehodí

co se siluety týče, tak přední kapota se mi zdá moc krátká a malá na umístění motoru, naopak záď je velká a tam se velký motor vejde, takže dle mě půjde o auto s motorem uprostřed a koncepci 2+2 bych hned vyloučil, jediný nedávno představený koncept s motorem uprostřed je Giugiaro Parcour

Parcour se pro sportovní značku Lamborghini naopak hodí velmi

Avatar - Petrolhead_CZ
22. 9. 2014 21:04
Re: Giugiaro Parcour ?
Musím se přiznat, že ten obrys a zalomení na zadní části mi Parcour taky evokuje ;-) Kdyby se chtěli vykašlat na ohyzdný Urus a udělat místo toho něco takového, tak bych se vůbec nezlobil.
Avatar - flyboyeda
22. 9. 2014 12:31
Giugiaro Parcour ?
?