Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peking 2006: Škoda ukázala čínskou Octavii

Ondřej Láník
Diskuze (61)
Škoda Auto představí na mezinárodním autosalonu v Pekingu oficiálně model Octavia určený pro čínský trh. Kromě aktuální nabídky výrobního sortimentu se návštěvníci autosalonu budou moci seznámit i s více než stoletou historií české značky.

Společně s modelem Octavia představí Škoda Auto na ploše 700 m2 i další modely ze svého výrobního programu Roomster, Octavia RS, Octavia Scout a Superb L&K. Na stánku Škoda je možné spatřit designovou studii Yetti a historický model Škoda Superb 3000.

Smlouva o spolupráci mezi společnostmi Shanghai Volkswagen a Škoda Auto byla podepsána 11.dubna 2005. V březnu roku 2006 zahájila SVW Škoda oficiálně budování prodejní a servisní organizace. Počátkem roku 2007 bude v Šanghaji zahájena výroba modelu Škoda Octavia, později se rozběhne i výroba modelových řad Fabia a Superb. Po podpisu smlouvy o spolupráci je zahájení výroby modelu Octavia dalším krokem k proniknutí značky na rostoucí čínský trh.

Všechny tři modelové řady značky Škoda (Fabia, Octavia, Superb) se pro místní trh budou vyrábět v závodech společnosti Shanghai Volkswagen. Prodej, servis a péče o zákazníky budou v režii exkluzivní prodejní sítě Škoda, která se v současné době buduje.

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Detlef Wittig v této souvislosti řekl: „Čína pro nás představuje jeden ze strategických trhů pro budoucí vývoj značky Škoda. Oficiální představení modelu Octavia je spolu s blížícím se náběhem výroby prvním krokem k vybudování nové pozice značky Škoda v Číně.“

Licenční výroba v Číně je stavebním kamenem strategie růstu značky Škoda, do jejíhož rámce patří již montážní projekty na Ukrajině, v Kazachstánu, Bosně a Hercegovině, Indii a do budoucna i v Rusku. Realizace strategie růstu včetně výroby v Číně je důležitým krokem ve snaze etablovat značku Škoda v mezinárodním měřítku jako velkosériového výrobce.

V roce 2006 chce Škoda podle plánu dodat svým zákazníkům na více než 90 trzích světa přes 530.000 vozidel a pokračovat tak v růstovém trendu z loňského roku.

Podrobnosti o čínské Octavii připravujeme.

Ondřej Láník
Diskuze (61)
20. 11. 2006 22:52
Re: Skoda v Cine
Q... co to píšeš za nesmysly? Škoda, že vyrábí vraky? Jak můžeš, zde na diskuzi, kde každý ví přesně co kdo vyrábí, vypouštět tyhle bláboly? A jestli jsou ti ty reklamy k smíchu ;-\ máš opravdu velmi originální smysl pro humor... chybí ti ovšem "I"... zbytek si doplň ze svého nicku :no:
Avatar - Ricardo
20. 11. 2006 22:28
Re: JE TO NESPRAVEDLIVÉ
No tomu rozumím. Ale mohli se dohodnout... ale kdyby všechny značky v Číně vyráběli auta o generaci zpět tak to nikoho trápit nemůže. Číňani moderní auto sami od sebe nevymyslí (zatím). Takhle tam všichni pouštějí nejnovější projekty a riskují kopírování.
Avatar - Ricardo
20. 11. 2006 21:45
Re: La dolce vita
Ale ale tobě se snad nelíbí? Mezi běžnýma značkama snad není hezčího auta ;-)
20. 11. 2006 19:11
Re: JE TO NESPRAVEDLIVÉ
OctaviaII 1.8T ESI ? :-O
Avatar - Ricardo
20. 11. 2006 19:07
Re: JE TO NESPRAVEDLIVÉ
Jako ten nový motor 1,8 ESI nebo nové logo?