Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pěkně žhavá lamba: Tisíce aventadorů musí do servisu, hrozí jim požár

Michal Fokt
Diskuze (3)
Majitelům vozů Lamborghini Aventador hrozí, že jim jejich karbonový miláček shoří na prach. A vlastníci exkluzivních speciálů Veneno jsou na tom stejně.

Říkalo se, že prodej automobilka Lamborghini koncernu byl pro italského malovýrobce obrovskou výhrou nikoli pouze po stránce finanční a technické, ale i kvalitativní, experti od Audi měli zvládnout vyřešit většinu otravných dětských nemocí a udělat z Lamba značku, která zvládne bez technických problémů i víc, než cestu od dealera do majitelovy garáže.- Možná na tom něco je, v souvislosti s různými svolávacími akcemi a vyšetřováním kdečeho se o něm mluví méně, než o jejím maranellském rivalovi.

Ale i tak si šotek občas zařádí, jako třeba nyní. Lamborghini vyhlásilo (na své poměry) obří svolávací akci na supersportovní aventadory a - to byste neřekli, u italského sporťáku - kvůli riziku požáru. Výpary z benzinu se mohou za určitých podmínek, způsobených nesprávnou činností elektroniky, kontrolující emise, vznítit od horkých výfukových plynů. Velké riziko prý hrozí zejména při túrování studeného motoru na místě, bude to tedy mít do značné míry co do činění i s naturelem jistého okruhu majitelů.

Automobilka neuvádí, zda k tomu už došlo, tvrdí však, že "se neobává zranění lidí", ale i přesto dochází ke svolávací akci 5900 těchto vozů, ale i odvozených speciálů Veneno - do servisu musí i všechny tři hardtopy a devět roadsterů, vybavených stejným 6,5litrovým V12. Týká se aut, vyrobených mezi 22. květnem 2011 a 5. prosincem 2016, dotčeny nejsou modely Aventador a Aventador SV. Jestli takové ve stodole máte, přijde vám dopis.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - HitmanPB
16. 2. 2017 07:57
Re: Tak to trvalo právnikom dlho :)
... aha, už som to opravil :-)

[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
15. 2. 2017 22:08
Re: Tak to trvalo právnikom dlho :)
Dej odkaz znova a smaž to s = jen http://
Avatar - HitmanPB
15. 2. 2017 21:56
Tak to trvalo právnikom dlho :)
.... žeby kvoli tomuto ? ;-) https://www.youtube.com/watch?v=i6VybhiM…