Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Petr Fulín a Seat do třetí sezóny ETCC: Další titul mistra na dosah!

Tomáš Dusil
Diskuze (2)

Velmi úspěšné spojení závodníka Petra Fulína a značky Seat bude pokračovat i v letošní třetí sezóně evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC. Přidá Fulín ke dvěma titulům šampiona třetí?

Petr Fulín získal na voze Seat Leon Cup Racer TCR v uplynulých dvou sezónách hned několik významných titulů: Jednak dvakrát získal titul vicemistr evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC. K nim navíc ještě přidal dvě výhry v soutěži Zlatý volant. Ještě před tím však získal dva tituly mistra, a to za stáj Křenek Motorsport s vozem BMW 320si.

Třetí ročník bude opět ve znamení podpory Fulína českým importérem vozů značky Seat. Pro českého fanouška závodů bude mít letošní účast Fulína ještě zajímavější průběh. Finálový závod ETCC se totiž pojede začátkem října na české půdě na okruhu v Mostě.

„Mám velkou radost, že s Petrem Fulínem vstupujeme do třetí společné sezóny ETCC,“ říká k tomu Aleš Novák, ředitel divize Seat společnosti Porsche Česká republika, která vozy španělské značky do Česka dováží. Petr Fulín dělal Seatu v uplynulých dvou sezónách opravdu radost. Titul mistra mu dvakrát utekl jen o vlásek. „Věříme, že v nadcházející třetí společné sezóně se Petrovi s naší podporou podaří mistrovský titul získat,“ dodává Aleš Novák.

V nových barvách

Do třetí sezóny nastoupí vůz Leon Cup Racer TCR v nových barvách, které budou kopírovat nové barevné ztvárnění prodejních míst vozů této značky. Fulín je zároveň jednoznačně nejlepší český okruhový jezdec. V novém ročníku šampionátu ETCC bude tento rodák z Plzně bojovat o titul na leonu, jehož přeplňovaný dvoulitr TSI poskytuje výkon 330 koní. Motor je spojen se šestistupňovou sekvenční převodovkou. Chybět nebude ani účinná aerodynamika, která je pro úspěch závodního vozu klíčová. Jen pro zajímavost - závodní Seat Leon krotí brzdy, jejichž přední kotouče mají průměr 378 mm.

Pro příznivce Seatu je jistě zajímavé, že i sériový Leon Cupra 300 poskytuje motor o výkonu jen o 30 koňských sil nižší než závodní speciál. Jde o nejvýkonnější Seat, jaký kdy Španělé sériově vyráběli. Pravdou je, že v druhé generaci Leonu existovala i verze Cupra R 310, jejíž motor nabízel o 10 koní více. Ta ovšem nebyla sériová. Jednalo se o speciální verzi odladěnou ve spolupráci Seatu a německého tradičního specialisty na úpravy vozů koncernu VW, firmy ABT Sportsline.

Stejně jako v loňské sezóně i v té letošní se pojede celkem šest závodů. První klání se uskuteční o víkendu 28. až 30. dubna v italské Monze. Následovat bude víkend 12. až 14. května na maďarském Hungaroringu. Další v řadě bude Nürburgring a poté portugalský okruh Vila Real, kterým se uzavře první část sezóny. Po letní přestávce se auta a závodníci opět sejdou v belgickém Zolderu a finálový závod se odehraje o víkendu 6. až 8. října v již zmíněném Mostě.

Petr Fulín – závodní kariéra v krátkosti

  • 2006: Zisk okruhové licence
  • 2007: BMW 1 Challenge - 2. místo
  • 2008: Škoda Octavia Cup - 2. místo
  • 2009: Seat Leon Supercopa - 8. místo (1 vítězství) DTM Tourenwagen
  • 2009: Challenge Monza Audi A4 DTM Seat Leon Eurocup Oschersleben - 3. místo
  • 2010: Seat Leon Supercopa - 4. místo (2 vítězství, pětkrát „na bedně“) 2010: Seat Leon Eurocup Brno 24 hodin v Dubaji - 3. místo
  • 2011: Seat Leon Supercopa - 4. místo (2 vítězství, pětkrát na stupních vítězů) Eastern Europe Cup - 2. místo (4 vítězství)
  • 2011: Evropský pohár závodů do vrchu Mickhausen Audi A4 DTM - 1. místo 2011: European R Cup 2011 Slovakiaring Radical SR3 - 2. místo
  • 2011: Epilog 6 hodin brno Seat Leon TDI - 2. místo
  • 2012: Evropský pohár cestovních vozů - 3. místo
  • 2013: Evropský pohár cestovních vozů - 1. místo
  • 2014: Evropský pohár cestovních vozů - 1. Místo
  • 2015: Evropský pohár cestovních vozů - 2. místo
  • 2016: Evropský pohár cestovních vozů - 2. místo
Tomáš Dusil
Diskuze (2)
26. 4. 2017 07:54
Re: Být Fulínem...
:yes:
26. 4. 2017 07:04
Být Fulínem...
...tak za titulek redaktora ho kopnu do rekta. O co víc má titul na dosah než zbytek přihlášených jezdců???