Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot chystá novou řadu sportovních modelů! Budou mít elektrifikovaný pohon

David Bureš
Diskuze (37)
Francouzská automobilka mění plány. Místo rallycrossového šampionátu WRX se zaměří na produkci elektrifikovaných sportovních modelů.

Skupina PSA je jednou z automobilek, které v následujících letech chtějí elektrifikovat svoje portfolio. Do roku 2025 mají všechny modely výrobce nabídnout nějakou formu elektrifikované verze. Plány se týkají také Peugeotu, který už strategii začal realizovat představením prvních plug-in hybridů. Ale to není všechno, Peugeot chystá také řadu elektrifikovaných sportovních modelů!

„Potěšení z jízdy je jádrem historie značky. Elektrifikace je novou příležitostí nabídnout našim zákazníkům hledajícím sportovní emoce s nízkými emisemi nové vysoce výkonné verze. Pocit z jízdy bude zesílen elektrifikací. Nuda nikdy nebude součástí našeho DNA,“ říká k plánům generální ředitel značky Peugeot Jean-Philippe Imparato.

Řada elektrifikovaných sportovních automobilů bude vyvinuta ve spolupráci s divizí Peugeot Sport. Automobilka je nabídne počínaje rokem 2020.

Peugeot se na tuto řadu zaměří místo vývoje závodního speciálu pro rallycrossový šampionát WRX, z něhož značka vystoupí na konci letošního roku. Automobilka rozhodnutí o konci ve WRX vysvětluje tím, že není jasné, zda se z něj skutečně stane elektrická série, jak se plánuje. Původně se s elektromobily mělo v mistrovství světa v rallycrossu závodit od roku 2020, plán byl ale o rok posunut. Vedení série tím chtělo nabídnout více času značkám pro vývoj elektrického speciálu.

Francouzská automobilka zatím blíže nespecifikovala, co od elektrifikované řady sportovních aut můžeme čekat. Média ze země galského kohouta ale spekulují o elektrickém hot hatchi, nástupci 208 GTi, nebo plug-in hybridní sportovní verzi nové 508.

Na letošním pařížském autosalonu navíc Peugeot představil sportovní koncept e-Legend, retro sporťák s elektrickým pohonem vzdávající svými tvary hold někdejšímu 504 kupé. Tak že bychom se dočkali i jeho realizace? Zatím si počkejme...

David Bureš
Diskuze (37)
Avatar - Emel
19. 10. 2018 17:27
Re: Budíky
Můžeš tam mít rychlost a otáčky [odkaz] , možná dokonce půjde otáčkoměr otočit do normální orientace :-)
19. 10. 2018 17:21
Budíky
"Sportovní" model a uprostřed přístrojovky údaj o dojezdu, napravo "autonomous"... Kupci sporťáků určitě chtějí v první řadě řešit dojezd a nechat se auto řídit samo.
Avatar - Emel
19. 10. 2018 16:22
Re: Potěšení z jízdy je jádrem historie značky
Úplně ne, třeba takové RCZ... vím že to je pořád FWD a tak, ale kdo z mainstreamu něco takového za poslední dobu měl?
19. 10. 2018 15:43
Potěšení z jízdy je jádrem historie značky
V poslednich 20 letech na to jadro nejak zapomeli.
Avatar - Emel
19. 10. 2018 15:35
Re: ...
O čem konkrétně je ten požitek? O zrychlení, přetížení, trefování ideální stopy, hledání limitů apod., ne?

Občas třeba sjíždíme motokáry, to je taková laciná esence motoristických zážitků... a vem si, že tam většinou taky žádná manuální převodovka není.

Já s tebou souhlasím, že zatím nikdo s puristicky sportovním hybridem typu Toyobaru nebo MX-5 nepřišel. Souhlasím, že Tesla se svým fenomenálním zrychlením shoří po pár minutách na NS jako papír (někdy i doslova). Ale dejme tomu čas, zatím jsme na začátku, když se do toho ve velkém opřou velcí hráči, třeba to přijde.