Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Počet elektromobilů v ČR se příští rok zdvojnásobí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (83)
Český trh zřejmě v příštím zažije roce rozmach elektromobilů. Jejich počet se má podle ČEZu zdvojnásobit.

Počet elektromobilů na českých silnicích by se měl příští rok zdvojnásobit na 700 vozidel. Jen letos přibylo v registru vozidel 140 elektromobilů. Uvedli to zástupci společnosti ČEZ při podpisu dohody o spolupráci se zastoupením značky Volkswagen.

V říjnu bylo registrováno 30 nových elektromobilů, což je téměř tolik, jako bylo za celý loňský rok. "Zájem velkých automobilek o český trh elektromobility a rychlý rozvoj tuzemské infrastruktury dobíjecích stanic nás utvrzují v přesvědčení, že čas masového rozšíření této formy dopravy se blíží," uvedl manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík.

Volkswagen bude s ČEZ hledat společné obchodní příležitosti. Zároveň poskytne několik elektromobilů e-Golf a také e-Up! do vozového parku ČEZ. Do projektu Elektromobilita ČEZ se již zapojily například značky Škoda Auto, BMW, Kia, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel nebo Peugeot.

ČEZ v současnosti provozuje 40 dobíjecích stanic. Do konce roku by měl spustit až deset rychlodobíjecích míst. V příštím roce přibudou další desítky stanic. v roce 2020 by mělo být v provozu 500 až 1000 stanic, z toho velká část rychlodobíjecích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (83)
18. 11. 2014 12:03
Re: Nechte odpůrce elektromobilů mínusovat a psát blbosti!
a podival ses vubec jak vypadlai ty auta pred tema 100lety? nejen ta alektricka >:D
a pokud ti doted nedocvakli principy ekonomiky, kde fosilni paliva hraji snad nejvyznamnejsi roli v dejinach lidstva, tak ti nedocvakne ani to proc zrovna fosilni paliva dominivali predchozimu stoleti a vyznamne budou dominovat i zacatku tohoto stoleti ;-)

realne jsou tu elektromobili cca 20let
Avatar - maros
17. 11. 2014 21:18
Re: Elektromobilom fandím
Protože ve skladování energie jsme se moc, za těch sto let neposunuli. A upřímně, zatím to na to ani nevypadá.
Avatar - maros
17. 11. 2014 21:17
Re: Nechte odpůrce elektromobilů mínusovat a psát blbosti!
El auta jsou tu už přes sto let. To není žádná novinka. Prostě pořád a dokola stejný problém. Je to o bateriích, o ničem jiném. Dokud se nevyřeší tohle, tak nemá cenu o el autu ani uvažovat.
Avatar - maros
17. 11. 2014 21:14
Re: Elektromobilom fandím
Uhodil jsi hřebíček na hlavičku. Jenže to jsou situace, které ultras nevysvětlíš. Oni prostě mají svůj vysněný svět. Myslí si, že si doma v klidečku každý den, přes noc dobijí auto. Pak přes den budou prodávat energii do sítě, nebo jako výměnu za tu noční. Z ničeho nebudou platit daně a budou plně soběstační. Myslím, že kontakt s tvrdou realitou pro ně bude trochu šok ;-\
Avatar - flyboyeda
17. 11. 2014 19:38
Re: Jsem rád že tu mezi vámi existují normální lidé co elekt
ztebe radost nemám, jsi ostuda