Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na modernizovaný VW Golf. Je to nová půltá generace?

David Bureš
Diskuze (39)
Volkswagen Golf v rámci faceliftu přijede s inovovaným designem a vylepšeným interiérem. Změny čekejme také pod kapotou.

Volkswagen dnes oficiálně představí očekávanou modernizaci sedmé generace modelu Golf. Oficiální premiéra auta proběhne ve 12:30, jen pár hodin před tím však na internet unikly první fotografie vozu. Překvapení nečekejte, Golf se změní jemně tak, jak jsme čekali.

Na internet pronikly fotografie různých verzí Golfu, poprvé si tak můžeme prohlédnout modernizovaný kombík, faceliftovaný hot hatch Golf GTI nebo inovovaný elektromobil e-Golf. Přestože fotky nejsou nijak kvalitní, provedené designové změny jsou dobře patrné. Podle očekávání jsou jemného ražení, omezily se vlastně jen na upravená světla a nové nárazníky.

Vedle designových změn karoserie se stylisté zaměřili také na kabinu. Základní koncepce palubní desky zůstala zachována. Novinkou je však nová obrazovka multimediálního systému, která ve vrcholné formě bude mít úhlopříčku 9,2 palce a rozlišení 1280 x 640 pixelů. Hovoří se také o nabídnutí ovládání gesty, to však Volkswagen zatím nepotvrdil. Co však jisté je, je příchod digitálního přístrojového štítu. Vozy na fotografiích jsou jím totiž vybaveny. Jedná se o stejné řešení, které najdeme v Passatu nebo Tiguanu.

Tou nejdůležitější novinkou modernizovaného Golfu každopádně mají být technické změny. Součástí nabídky by se totiž měl stát zcela nový motor, zážehový čtyřválec 1.5 TSI s vypínáním válců. Podle dřívějších zpráv máme v první fázi počítat se dvěma výkonovými variantami s 96 a 110 kW. Jistotou je vylepšení e-Golfu, který dostane prodloužený dojezd z dnešních 190 na 300 kilometrů. Vysoce pravděpodobný je pak příchod hybridu, který doplní sportovně orientovaný Golf GTE.

Modernizovaný Volkswagen Golf sedmé generace se představí již dnes na akci v sídle značky ve Wolfsburgu, přičemž premiéru můžete sledovat v přímém přenosu. Do prodeje však vstoupí až na jaře příštího roku.

David Bureš
Diskuze (39)
11. 11. 2016 12:34
Re: problem Golfu
Když sem před 3 lety vybíral, tak golf vyhrál protože sem kladl důraz na dynamiku motoru a kvalitu interieru a v tom byl nejlepší ze třídy. Teď svého rozhodnutí nelituju a kdybych vybíral letos znovu tak asi vyhraje znova Golf, příští rok bych asi zahrnul do výběru Civic.
Co se týče TSI, tak nechápu proč se tu neustále opakuje mantra o jejich poruchovosti. V 7generaci jsou 1.2 i 1.4 (co mužu soudit podle diskusi na specializovaném foru, kde si lide vylévají srdíčka kvůli každé 3.14čovině) naprosto bez problémů.
Golf 7 obecně trpí na: problémy u sportovního sníženého podvozku, zamlžování bixenon světel, pronikání vlhkosti z klimy do kabiny v prvním ročníku výroby, reznutí kotoučů brzd.
10. 11. 2016 18:25
Re: Takto sa to robí
Jen se bude trochu tlouct s červenou linkou a červenými třmeny. Dá se to, ale červená - žlutá není zrovna ideální kombinace. Žlutá se dala koupit i před faceliftem, ale nevím, jestli jsem nějaký na živo viděl.
Avatar - speedfred
10. 11. 2016 14:25
Re: Brrr...
fotka manželky.
Avatar - Barry Lyndon
10. 11. 2016 14:05
Re: vw v krizi
Co by za to O3 FL dala... :-)
Avatar - Barry Lyndon
10. 11. 2016 14:04
Re: Brrr...
snad jedině vyměnit za nárazník z Golfu R (toho skutečného, ne tuzingový R-line paket)