Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podobu Hondy Civic X odhalují patentové nákresy

Michal Fokt
Diskuze (5)
Jak bude vypadat kupé a sedan nadcházející 10. generace Hondy Civic v předstihu odhalují rendery pro patentový úřad. Změny oproti konceptu budou jen kosmetické.

Honda před pár dny na autosalonu v New Yorku příjemně překvapila média i veřejnost "radioaktivní" studií Civic Concept, ukazující podobu chystané 10. generace kompaktní Hondy. Sami Japonci, byť v tomto případě spíše Američané, jimž byl svěřen celý vývoj, ho prezentují jako dosud nejsportovnější vůz v historii řady a to jak chováním, tak dynamikou.

Vozy dostanou nejen novou platformu, která má zajistit kombinaci nízké váhy, vysoké tuhosti a prvotřídní kvality jízdy a jízdních vlastností, ale i přeplňované motory VTEC Turbo. Honda se ale nevzdává ani atmosférických motorů, ty budou tvořit spodní okraj nabídky. jakkoli to všechno zní slibně, otázkou bylo, co všechno se z konceptu (ne)dostane na série.

Na to nyní odpovídá odhalení patentových nákresů finální podoby kupé, které ukazují, že změn bude asi ještě méně, než byste očekávali. Vůz má de facto pouze nový přední a zadní nárazník, vše ostatní zůstalo a to včetně výrazně tvarovaných zadních svítilen. Drobnou odlišností je pouze stříbrná lamela v masce chladiče namísto původní černé.

Současně s kupé je k vidění i podoba sedanu. Ten má taktéž dlouhou kapotu a vzad posunutou kabinu, která je zakončena ve stylu liftbacku, celkově z profilu trošku připomíná minulou generaci pětidveřové Mazdy 6. Zadní partie dostala bumerangové svítilny ve stylu kupé, nejsou však spojeny do jednoho celku.

Zatímco kupé zůstane pravděpodobně americkou záležitostí, sedan by se měl opět dostat na vybrané evropské trhy a s ohledem na "globální" orientaci příštího evropského 5D i sjednocující se designérský styl značky lze očekávat, že příď bude silně ovlivněna americkými sourozenci. Ale na rozdíl od Ameriky to zatím stále vypadá, že aktuální "devítka" bude v nabídce ještě déle, než rok a půl.

Michal Fokt
Diskuze (5)
21. 4. 2015 13:38
Konec progresivity posledních třech generací
Poslední generace Civic a Jazz ukazovaly, kam se má vývoj ubírat a jak se to dá dneska dělat. Navzdory všem. A s tím je konec. Bohužel. Překvapilo mě to!
Avatar - _Karel_
21. 4. 2015 12:06
Re: Civic X.
Siluety jsou moc pěkné, doufám, že zadek a předek dopadnou líp.
Avatar - TeeJay
21. 4. 2015 10:51
Re: Civic X.
JJ, vidím to taky tak. Jsem taky hodně zvědavý na ty jejich turbomotory.
21. 4. 2015 10:41
Re: Civic X.
Ja pravda, ze skutecnost byva o nekolik trid lepsi nez tyto skyci. Asi to nebude mit tento naraznik s velkymi pruduchy a kola R20(ale zase 17,18 s vetsim profilem), ale bude to skoro shodne. Vypada to ze Honda se vraci ke sportovnimu designu ;-) :yes:
[odkaz]
Avatar - TeeJay
21. 4. 2015 10:31
Civic X.
Věděl jsem to, že to ničím nezkazí :yes: , kupé bude moc pěkné auto, to je bez debat, jsem zvědavý na ten sedan. Spy fotky ukazovaly také dynamickou siluetu a pěkné proporce, tyhle malůvky prostě realitu moc nevystihují.

Doufám, že když bude Civic 5D globální, bude globální i kupé. >:D Když už Honda vyklidila střední třídu, mohla by přitlačit na pilu v nižších segmentech. :-!