Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Polestar 1 poprvé v akci. Podívejte se, jak hybridní kupé řádí na sněhu

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Značka Polestar je nejčerstvějším přírůstkem do světa luxusních automobilů. V budoucnu se chce soustředit na elektromobily, prvním modelem však bude hybrid. A už se testuje!

Model Polestar 1 už jsme sice na výstavištích viděli, v akci se však luxusní hybridní kupé odhaluje vůbec poprvé. Aktuálně vůz prochází náročnou testovací procedurou na severním polárním kruhu, kde jsou jeho schopnosti zkoušeny při teplotách až -28 °C. První jízdy se soustředí zejména na pohon, baterie, odpružení a jízdní dynamiku.

„Máme od testovacích jezdců první zpětnou vazbu ohledně řízení a dynamiky, zatím jsou nadšeni,“ pochvaluje si Thomas Ingenlath, generální ředitel Polestaru s tím, že Polestar 1 má být hlavně autem pro řidiče, kteří chtějí zažít radost z jízdy.

Testování je v plánu v průběhu celého roku 2018, kromě toho uvidíme Polestar 1 i na blížícím se autosalonu v Pekingu. Nová značka spadající pod křídla automobilky Volvo slibuje výkon 600 koňských sil a točivý moment 1000 N.m. Produkci automobilu obstará závod v čínském Čcheng-tu, jehož výstavba skončí v polovině letošního roku.

„Nyní už se těšíme na první představení vozu pro čínské zákazníky, což je pro značku Polestar klíčový trh,“ dodal Ingenlath. Od úvodního odhalení v říjnu loňského roku projevilo vážný zájem už více než 7000 potenciálních zákazníků.

Ještě připomeňme, že Polestar 1 bude prvním a posledním hybridem. Další kousky již budou čistě elektrické, včetně Polestaru 2, konkurenta Modelu 3 od Tesly. Ten dorazí v roce 2019. První vlnu automobilů následně doplní Polestar 3, čistě elektrické SUV.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
20. 4. 2018 17:10
Volvo
Tady už ty zadní svítilny vypadají podstatně lépe jak u S90, každopádně krásná auta, ale bez charakteru. R6 by se tam vyjímal náramně. :yes:
Avatar - Hittman
20. 4. 2018 12:31
To
aby zavedli pořadníky >:D