Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie zadržela muže podezřelého z odcizení 40 škodovek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Kriminalisté zadrželi recidivistu, který podle nich v Praze během jednoho roku odcizil zhruba 40 vozů značky Škoda, a jeho spolupachatele, který pak vozy údajně rozebíral na náhradní díly.

Kriminalisté zadrželi recidivistu, který podle nich v Praze během jednoho roku odcizil zhruba 40 vozů značky Škoda, a jeho spolupachatele, který pak vozy údajně rozebíral na náhradní díly. Podezřelí tak způsobili škodu v celkové výši až 20 milionu korun. Pražská policie dnes o případu informovala na svých webových stránkách.

Čtnáctkrát soudně trestaný recidivista, který pak náhradní díly prodával, je ve vyšetřovací vazbě. Sedmačtyřicetiletý muž je obviněn z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředí. Hrozí mu trest odnětí svobody až osm let.

Spolupachatele, třicetiletého majitele areálu v pražských Lipencích, kde odcizená auta rozřezával, policisté obvinili z trestného činu podílnictví. Vzhledem k výši škody i jemu hrozí až osmiletý trest vězení. Kriminalisté případ dále vyšetřují, dohledávají například další poškozené majitele vozidel.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
3. 9. 2013 15:50
Síla
Ruky urvat!