Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 GT3: Únik podoby faceliftované verze

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nizozemské zastoupení značky Porsche omylem světu ukázalo podobu faceliftovaného modelu 911 GT3. Ale jak asi čekáte, není to žádné drama

Některé automobilové úniky jsou opravdu kuriózní a ten týkající se omlazeného Porsche 911 GT3 (991) určitě patří mezi ně. Nizozemské zastoupení automobilky na svém webu umístilo (vyloženě dětskou) aplikaci, umožňující vymalovat si 911 GT3 podle svých představ a následně vidět svou kreaci na 3D modelu. Jenže 911 GT3 to nebylo aktuální, ale už to modernizované, které se ještě oficiálně nepředstavilo.

Oficiálně totiž faceliftem prošly zatím pouze verze Carrera/Carrera S, Turbo/Turbo S a Carrera 4/Targa 4. Ale nejde pochopitelně o nic zásadního, inovovaná GT3 bude mít nový přední nárazník s výraznějšími nasávacími kapsami a užšími LED pásky a také nový zadní nárazník a pozměněné zadní svítilny.

Porsche 911 GT3 by mělo dostat opět atmosférický šestiválec 3,8 l, jenž by mohl mít o něco větší výkon, než ten současný se 475 k, nejdůležitější novinkou by však měl být návrat manuální převodovky, kterou si zklamaní příznivci modelu na automobilce doslova vydupali.

Michal Fokt
Diskuze (0)