Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche 911 Turbo a Turbo S: Dostává aerodynamický kit

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
Porsche nově nabízí aerodynamický kit pro výkonné modely 911 Turbo a Turbo S. V čem spočívá?

Vylepšovat vůz, jakým je současné 911 Turbo či Turbo S se může zdát skoro zbytečné. Nicméně, firma Porsche je jiného názoru.

Nově si tak můžete pořídit dodatečný aerodynamický kit, který zlepší hlavně vnější vzhled. Kit zahrnuje jiný přední spoiler neboli takzvané lízátko a také zcela předělané je výsuvné zadní křídlo s bočními winglety. Úhel sklonu křídla lze navíc měnit, přičemž nechybějí ani boční aerodynamické doplňky.

Krystalizoval ve Weissachu

Atraktivní vzhled je věc jedna a aerodynamika druhá. Kit byl vyvíjen v aerodynamickém větrném tunelu a také testovaný na závodní trati. Cílem bylo zlepšit nejen vnější vzhled, nýbrž i aerodynamiku a potažmo přítlak vozidla při vysokých rychlostech. Zajímavé je, že součinitel čelního odporu vzduchu cx je údajně stejný, jako u sériové verze. Kolik, to Porsche ve zprávě neuvádí, tipujeme to někde mezi 0,30 až 0,35. Při rychlostech přesahujících 300 km/h už se totiž nelaškuje…

S kitem dojde údajně ke zvýšení zatížení přední a zadní nápravy, neboli k redukci aerodynamického vztlaku z původních 17 na 26 kg a to v běžném nastavení. V módu Performance dojde ke zvýšení z 18 na 150 kg, a to už je sakra rozdíl...

Pokud si pořizujete 911 Turbo (Turbo S) nově, vyjde vás aerodynamický kit na 5355 eur, čili v přepočtu přibližně 150.000 korun. Pokud už vůz vlastníte a chcete pouze kit, pak jej lze objednat u Porsche Tequipment za příznivějších 4879 euro, tedy nějakých 130.000 korun.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)