Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne pro zdravotníky v Bulharsku: hodně rychlá záchranná služba

Nadim Eid
Diskuze (29)
V Bulharsku se do budoucna nejspíš zmenší počet úmrtí těch pacientů, které nestihli včas dovézt k ošetření do nemocnice.

Bulharský ministr zdravotnictví Radoslav Gaydarský využije půjčky, kterou mu poskytla Světová banka, na nákup 32 sportovních SUV Porsche Cayenne.

Tyto vozy chce Gaydarský dát k dispozici rychlé záchranné službě pro zásahy v těžko dostupném terénu, kterého je v Bulharsku díky špatně rozvinuté silniční síti hodně.

Bulharské zdravotnictví je známo svou zadlužeností a obrovskými nedostatky. Nákup poměrně drahého modelu pro tyto účely proto zvedá ze židlí politiky ve zbytku Evropy. Podle ministra zdravotnictví nabídlo Porsche nelepší cenu, což vedlo k jeho vítězství v tendru.

Celkově hodlá bulharské ministerstvo zdravotnictví nakoupit 150 vozů, a to převážně značek Ford, Peugeot a Volkswagen.

Nadim Eid
Diskuze (29)
3. 4. 2007 12:39
Chlapcensky sen...
No vida, jeden bulharsky politik si za dane obcanov plni chlapcensky sen...ale takychto vagabundov, zial, nemaju len Bulhari...aj u nas sa nakupuje kdejaky zbytocny luxus...
3. 4. 2007 12:21
Re: no a co
>:-[] :yes:
2. 4. 2007 18:59
Re: :-) :-/
Ano Alessio,...mas pravdu. ;-) Kvoli prikladom na podobne nakupy netreba chodit ani do Bulharska. ;-\ Bohuzial...
2. 4. 2007 18:56
Re: :-) :-/
Pretoze to by uz asi bol napadny tender! >:D >:D ;-)
2. 4. 2007 17:49
:-) :-/
Vskutku nezvykle auto pre zachrannu sluzbu. Hlavne v postsocialistickej krajine, ktora by mala mat ine priority. A myslim, ze predstava, ze VW by nedokazal dat s "rovnakym" (a lacnejsim) autom lepsiu ponuku je tazko predstavitelna. Dokonca aj ak by islo o to, co vyssie naznacuje "misogsk". Podla mna tak skor ide o to, ze to musi byt prave a len Porsche. Pretoze sucastou najlepsej ceny za seriou tych Cayenne, by mohla byt este lepsia cena za nejake ine auto: Povedzme, 911 Carrera? Alebo "civilny" Cayenne? :-) ;-\