Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche E-Mobility: To je nejbližší budoucnost! (Video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Porsche si pro své zákazníky a nejen pro ně připravila krátký snímek, který vysvětluje všechny přednosti hybridního pohonu na modelu Panamera S E-Hybrid.

Porsche letos na jaře uvedlo modernizovanou modelovou řadu Panamera a spolu s ní uvedlo i svůj nejnovější hybridní model Panamera S E-Hybrid. Ten nastoupil na místo modelu S Hybrid a spolu s Cayenne S Hybrid je připraven uspokojit zájemce o hybridní model německé značky.

Porsche Panamera S E-Hybrid je na rozdíl od svého přímého předchůdce plug-in hybridem, což znamená, že bterie lze dobíjet přímo z rozvodné sítě. Pohonný systém kombinuje přeplňovaný zážehový šestiválec o objemu 3,0 litru s výkonem 245 kW a točivým momentem 440 N.m s elektromotorem o výkonu 70 kW a točivém momentu 310 N.m.

Energii pro elektromotor poskytují lithium-iontové baterie s kapacitu 24,5 Ah (resp. 9,4 kWh). Modul o hmotnosti 129 kg tvoří 104 článků uložených v prostoru za zadní nápravou pod podlahou zavazadlového prostoru, jehož objem je stejný jako u konvečních verzí Panamery.

Porsche Panamera S E-Hybrid akceleruje z 0-100 km/h za 5,5 sekundy a dosahuje maximální rychlosti 270 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva má dosáhnout hodnoty 3,1 litru na 100 kilometrů. Pouze na elektřinu automobil ujede 18 až 35 kilometrů při nejvyšší rychlosti 133 km/h.

Automobilka Porsche hodlá v blízké budoucnosti pokračovat v rozšiřování své palety vozů s hybridním pohonem, což ostatně velmi dobře dokumentuje supersport Porsche 918 Spyder i vývojový prototyp Porsche 911 GT3 R Hybrid používaný na závodních tratích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)