Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan bude dostupné se dvěma šestiválci

David Bureš
Diskuze (0)
Menší SUV od Porsche bude představeno v listopadu v Los Angeles. Jeho prodej začne v květnu 2014.

Ještě před oficiální premiérou Porsche Macan byla prozrazena nabídka motorů pro toto chystané SUV. Na veřejnost totiž pronikly informace z prezentace auta pro prodejce Porsche. Zveřejnil je server Jalopnik.com.

Macan bude nabízen s dvěma benzinovými šestiválci biturbo, které mají být standardně kombinovány se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou PDK. Pod kapotou Macanu S bude pracovat třílitrová jednotka, Macan Turbo použije agregát o objemu 3,6 litru. Výkonové parametry těchto motorů prozrazeny nebyly.

Informace o nabízených motorech jsou poněkud překvapivé. Dosud se totiž hovořilo o tom, že Macan Turbo použije 3.0 V6 biturbo a Macan S atmosférický 3,6litrový šestiválec.

Na evropských trzích by nové SUV mělo být dostupné i s turbodiesely. Macan Diesel má použít dvoulitrový čtyřválec (cca 140 kW), zatímco Macan Diesel S bude poháněn třílitrovým vidlicovým šestiválcem (okolo 184 kW).

Počítá se i se základní benzinovou variantou, která bude mít pod kapotou čtyřválec 2.0 TFSI (zhruba 162 kW). V současnosti není jasné, zda budou tyto motory dostupné pro Macan hned od zahájení prodeje, nebo zda nabídku rozšíří až později.

Na americkém trhu bude Macan S podle informací z prezentace vozu stát 52.000 dolarů, což při aktuálním kurzu odpovídá zhruba 988.000 korunám. Macan Turbo v USA přijde na 75.000 dolarů (cca 1,43 milionu korun).

Prezentace odhalila i některé detaily o chystaných modelech 911 Targa, Boxster GTS a Cayman GTS. 911 Targa bude debutovat na lednové autoshow v Detroitu, její střešní panel bude elektricky ovládaný.

Boxster GTS a Cayman GTS pak dostanou proti verzi S o 15 koní silnější motor, což u Boxsteru GTS bude znamenat 243 kW a u Caymanu GTS 250 kW. Obě auta dostanou sportovnější vzhled, 20palcová kola z modelu 911 Carrera S a upravenou kabinu. Jejich výstavní premiéra je naplánovaná na dubnový autosalon v Pekingu.

David Bureš
Diskuze (0)