Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan S jako SpeedART SP-390M (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost SpeedART se věnuje opravám, renovacím a dobovým úpravám všech klasických modelů značky Porsche a zároveň má připraven i rozsáhlý tuningový program pro její současné zástupce.

Z aktuálních kreací této společnosti stojí za pozornost model pojmenovaný SpeedART SP-390M, jehož základem je Porsche Macan S. Tento konkrétní exemplář velmi dobře demonstruje schopnosti svých tvůrců.

Na první pohled rozhodně zaujme barevným provedením svého zevnějšku, ale mnohem zajímavější jsou úpravy pod tímto atraktivním kabátem. Karoserie totiž nese nový paket karosářských dílů z kompozitních materiálů.

Porsche se pyšní novým spoilerem pod předním nárazníkem, kryty hlavních světlometů, novými mřížkami bočních vstupů vzduchu na přídi, nástavci prahů, masivním difuzorem pod zádí a nad ním umístěnou dvojicí spoilerů.

Mezi viditelné úpravy zevnějšku pak patří i nový 22-palcová litá kola a nový sportovní výfukový systém prozrazuje čtveřice kruhových koncovek. Sportovní podvozek se stavitelnými tlumiči pak odhalí první svezení s tímto Porsche.

Vedle exteriéru a podvozku byla upravena i pohonná jednotka výchozího Macanu S. Ve své standardní podobě disponuje třílitrový šestiválec výkonem 250 kW (340 k) a točivým momentem 460 N.m.

Po zásahu ladičů od společnosti SpeedART se může Porsche pochlubit hodnotami 287 kW (390 k) a točivým momentem 540 N.m. Ty pak stojí za schopností akcelerovat z 0 na 100 km/h za 5,0 s, zatímco sériové provedení potřebuje 5,4 s.

V interiéru SpeedARTu SP-390M pak může být kompletně nové kožené čalounění, které doplňují prvky v červené barvě a nechybí ani nové koberce s logy úpravce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)