Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche uvidíme v sérii Formule E možná již příští rok

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Seriál závodů elektřinou poháněných monopostů přitahuje další významnou značku. Podle nejnovějších zpráv zvažuje svůj vstup do této série automobilka Porsche.

Formule E se již blíží ke konci své třetí sezóny a přitahuje další renomované značky. Diváci mohou sledovat například Jaguar I-Type 1 a od sezóny 2017/2018 s vlastním týmem nastoupí i automobilka Audi, která působila jako sponzor stáje Team ABT Schaeffler Audi Sport.

Stále větší zájem světových automobilek o tento šampionát vyvolal otázky ohledně možného vstupu značky Ferrari, které již nejsou jejím vedením striktně zamítány a další slavnou značkou, jejíž vstup je údajně jen otázkou času, má být Porsche.

Generální ředitel Porsche Oliver Blume, člen představenstva Michael Steiner, Andres Seidl, současný týmový šéf LMP1, a šéf série FIA Formule E Alejandro Agag se spolu setkali podle Autosport.com již během letošního květnového podniku série Formule E v Monaku.

Následně pak mělo dojít k setkání zástupců automobilky Porsche se zástupci série Formule E během červnového podniku v Berlíně, kde mělo údajně proběhnout jednání o podmínkách pro vstup německé značky do seriálů závodů elektrických monopostů.

Porsche se podle neoficiálních informací v loňském roce prý přihlásilo do veřejné soutěže na výhradního dodavatele akumulátorů pro šampionát elektrických monopostů Formula E. V té ovšem zvítězily společnosti McLaren Applied Technologies a Lucid Motors, které mají na vývoji a dodávkách akumulátorů spolupracovat.

Porsche se nejspíš i proto nyní zaměřuje na samotnou účast v sérii, v níž může získat cenné zkušenosti pro další vývoj svých sériových modelů s hybridními a čistě elektrickými pohonnými systémy.

Hlavní překážkou pro účast Porsche v sérii Formule E byl údajně systém s dvojicí monopostů pro jednoho jezdce. V příštím roce však má již být používán jen jeden vůz na celý závod a vedle nového dodavatele akumulátorů má být nový dodavatel podvozků, jímž se stala společnost Spark Racing.

Právě díky těmto změnám nyní vedení automobilky Porsche údajně zvažuje svůj vstup do série Formule E s vlastním továrním týmem od sezóny 2018/2019. Současné závodní aktivity značky v čele s účastí v nejvyšší třídě vytrvalostních závodů pak nemá její vstup do Formule E nijak ohrozit a ani omezit.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)