Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická budoucnost Porsche: Chce dodávat akumulátory pro formule

Michal Fokt
Diskuze (0)
Německá automobilka se prý přihlásila do veřejné soutěže na výhradního dodavatele akumulátorů pro šampionát elektrických monopostů Formula E. Ale má silné konkurenty.

Závodní série Formula E, která má ambice stát se "efjedničkou" světa elektromobilů, vyhlásila na rok 2018 veřejnou soutěž na dodavatele akumulátorů pro závodní monoposty. Oficiálně sice nejsou účastníci tendru potvrzení, ale čas od času nějaké informace prosáknou. Nyní se objevila informace, že o roli dodavatele baterek usiluje také automobilka Porsche a to i přesto, že žádnou továrnou na akumulátory nedisponuje.

Výroba ale dnes představuje ten nejmenší problém, podstatné je know-how a to má Porsche díky svým produkčním i závodním hybridům velmi slušné. Navíc by automobilka využila poznatky z vývoje pro své projekty sériově vyráběných elektromobilů, nehledě na možné využití v rámci celého koncernu Volkswagen.

Porsche to ale nebude mít snadné, už dříve se provalilo, že se dodavatelem akumulátorů pro Formula E chtějí stát i japonští elektroničtí giganti Sony a Panasonic a dá se očekávat, že nebudou sami, konkurence tedy bude obrovská.

Michal Fokt
Diskuze (0)