Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche bude vyrábět nový Cajun v Lipsku

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Německá automobilka Porsche bude vyrábět svůj nový malý terénní vůz Cajun ve východoněmeckém Lipsku.

"Již při výrobě vozů Cayenne a Panamera náš závod v Lipsku jasně prokázal, že je schopen vyrábět luxusní automobily nejvyšší kvality," řekl Müller. Závod v současnosti zaměstnává zhruba 650 lidí. Produkce nového modelu povede ke vzniku minimálně tisícovky nových pracovních míst.

Cajun bude podle agentury DPA "malým bratrem" sportovně-užitkového modelu Cayenne. Na trh by se měl podle předběžných plánů dostat v roce 2013.

Nová modelová řada SUV střední třídy má navázat na úspěch Porsche Cayenne. Cajun bude s největší pravděpodobností postaven na platformě Audi Q5, na rozdíl od něj však má mít třídveřovou karoserii se splývavou zádí. Malé SUV má automobilce pomoci zvýšit počty prodaných aut.Jen Cajunů by mělo ročně vznikat až 60 tisíc. Loni přitom Porsche meziročně zvýšilo prodej o 57 % ale v absolutních číslech přesto vyrobilo jen 40 tisíc vozů.

Porsche by se mělo v letošním roce stát desátou značkou německé automobilové skupiny Volkswagen, do které patří také Škoda Auto. Automobilka však nedávno uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelních představitelů.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Avatar - pallas
18. 3. 2011 22:02
Re: Ako Cayenne?
Nemci sami na to upozornuju v diskusiach. napr. na Autobilde:
" Die Überschrift ist falsch, der Wagen wird nicht in Leipzig gebaut, sondern nur zusammengeschraubt um das Image "Made in Germany" zu erhalten. Ähnliches wird schon beim Cayenne gemacht, nur ein minimaler Teil der Endmontage ist in Deutschland um sagen zu können er ist "Made in Germany""
17. 3. 2011 14:51
Re: Ako Cayenne?
Tiez som sa smial, ze Cayenne vyrabany v Lipsku. Zamestnavat 650 vychodonemcov a Turkov aby lepilo nalepky Made in Germany je uz hodne velky luxus a o luxuse Porsche je. :-!
Avatar - pallas
17. 3. 2011 10:46
Ako Cayenne?
Zase sa bude kompletná vystrojená karoséria, len s chýbajúcim motorom, voziť z Bratislavy v uzatvorenom vagóne?