Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche vyrobilo v Lipsku už 100.000 vozů Panamera

Michal Fokt
Diskuze (0)
Po necelých čtyřech letech od zahájení výroby modelu Porsche Panamera v Lipsku opustil výrobní linku už stotisící exemplář tohoto luxusního liftbacku.

Porsche Panamera se pro celý svět vyrábí výhradně v továrně Porsche Leipzig GmbH, necelých 200 kilometrů od českých hranic, má to tedy ze všech modelů značky nejblíž "domů", do rodiště svého zakladatele. A továrna v Lipsku nyní slavnostně oznámila, že vyrobila model Panamera s pořadovým číslem 100.000.

Jedná se, určitě jen shodou náhod :-) o největší novinku v současném portfoliu modelu Panamera S E-Hybrid, která byla představena koncem dubna na 2013 Shanghai Auto Show , vyvedenou v nepříliš obvyklé barvě laku "rhodium-silver metallic". Tento vůz má za sebou tím pádem i první havárii, když projel na konci linky papírovou stěnou, zákazník by určitě vyhádal i nějakou tu slevu...

Nový hybridní model disponuje výkonem 306 kW a vykazuje papírovou hodnotu spotřeby 3,1 l na 100 km, nebylo ale upřesněno, do které ze 120 zemí světa, kde je Porsche Panamera nabízeno, zamíří. Další novinkou, kterou do modelové řady přinesl facelift, je verze s prodlouženým rozvorem.

Michal Fokt
Diskuze (0)