Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche znovu slaví: 1000 ks Carrery GT

Libor Zezulka
Diskuze (103)
Nedávno Porsche oslavilo stotisící model Cayenne. Nyní slaví znovu, tentokrát dokončení tisícího supersportu Carrera GT.

Co se týče prodejů nesahá supersport Carrera GT luxusnímu SUV Cayenne ani po kotníky. V továrně Porsche nedávno oslavili úspěšné dokončení prvních 100 000 cayennů a směle se vrhnuli do další stotisícovky. I tisíc vyrobených a prodaných modelů však stojí za malou oslavu, zvláště jedná-li se o automobil výjimečný technikou, zařazením a samozřejmě také cenou.

Výrobu supersportu Carrera GT spustilo Porsche v továrně v Lipsku v roce 2003 a od té doby posbíralo 1200 objednávek, z čehož se 1000 dočkalo naplnění. Jubilejní vůz, jehož maximální rychlost dosahuje až 330 km/h, poputuje z Německa za svým novým majitelem až do Ománu. Na seznamu zemí, v nichž je možné Carreru GT potkat, figuruje taktéž Česká republika (zatím jsou u nás dva tyto vozy).

I přes malé množství vyrobených kusů není supersport Carrera GT pro Porsche pouze prestižní záležitostí, ale rovněž ekonomicky zajímavým projektem. Přestože největší zisky plynou právě z prodejů cayennu, Porsche tvrdí, že se mu výroba Carrery GT vyplatila. Co dodat? Porsche jede.

Libor Zezulka
Diskuze (103)