Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Povodeň si nevybírá: Zaplavený showroom Jaguaru a Land Roveru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (43)
V uplynulých dnech prožila část Evropy povodně, které mají na svědomí řadu lidských životů a velké škody na majetku. Své o tom ví například v dealerství značek Jaguar a Land Rover v Deggendorfu.

Společnost Jaguar House Deggendorf GmbH Co.KG má své sídlo v Deggendorfu v okresním městě Dolního Bavorska jen několik bloků od Dunaje. Právě tato poloha se firmě při letošních povodních vymstila.

Voda zaplavila prakticky všechna zde stojící vozidla a naprosto nebrala ohled na to, zda se jedná o off-road, limuzínu nebo některý ze sportovních modelů. Vysoko nad možnosti brodění vystoupala hladina v případě Land Roverů Defender i Range Roverů a nepříjemně vodní živel zatočil i s Jaguary umístěný v showroomu.

Největší hvězdou série fotografií ze zatopené prodejny je bezesporu Jaguar F-Type, který byl kompletně celý pod vodou. Na jeho karoserii i v interiéru je jemný nános bahna, který dává jasně najevo, že atraktivní britský roadster byl totálně znehodnocen ještě před svou první skutečnou jízdou, které se nejspíš nedočká ani po důkladné očistě a vysušení.

Nános bláta na karoserii Jaguaru F-Type na druhou stranu zvýrazňuje čisté linie dvoumístného roadsteru, jehož přední část vyvolává podobný dojem jako umělecké dílo a prakticky v ničem si nezadá s plastikou představenou koncem května dvojicí studentů z londýnské Royal College of Art.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (43)
17. 6. 2013 13:11
Re: tak toto su velke skody
Díky. Ještě v pátek hodně odboček směr Passau připomínaly cestu do zakázaného města. Ale už v neděli se to změnilo, silnice se pomalu otevíraly. V okolí Issaru není moc vidět, že voda byla mimo koryto, ale třeba kolem Salzachu je to vidět hodně.
15. 6. 2013 16:44
Re: Deggendrof
Veru tak, aj BMW preplachlo:
[odkaz]
Avatar - Pekelná Micinka
15. 6. 2013 11:40
Re: fotky
Hodně dělá to bahno, (ten F-Type je stříbrný) tak to může vypadat lépe vykreslené a méně kontrastní. Když se kouknu na ty přepálené výlohy, tak mi to prostě HDR nepřijde, rozhodně to není takové to přehnané, co někteří vytvářejí v počítači. Nevidím tam žádné artefakty, které by napovídaly, že HDR bylo použito. Možná jestli nějaké rozšíření dynamického rozsahu, jako mají některé zrcadlovky. Prostě HDR to dle mého soudu není a vypadá to celkem přirozeně.
Avatar - Otrava
15. 6. 2013 01:27
Re: fotky
S podobným výrokem bych byl opatrný, potencionelní královno :-)

Ale vážně, podle mě byly zesvětlené stíny a celkově softwarově snížený kontrast. Jestli se to dá už považovat za HDR nevím, pro mě už je to trochu o slovíčkaření...
14. 6. 2013 21:44
Re: tak toto su velke skody
Na Dingolfing by to maol byt ok. Zavrety bol jazdny pruh z Passau do Deggendorgu. Zajtra ho maju otvorit, ale bude zrejme obmedzena rychlost, Ale z Deggendorfu na Dingolfing OK.