Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prázdninový zákaz! Kamiony nesmí na dálnice ani v pátek a sobotu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Zákaz platí pro nákladní auta nad 7,5 tuny a nad 3,5 tuny s připojeným přípojným vozidlem. Omezení skončí 31. srpna.

V sobotu 1. července, první den letních prázdnin, začíná v Česku platit pro řidiče kamionů rozšířené omezení jízd. Vedle nedělí a svátků, kdy mají odpolední jízdy na dálnicích a silnicích I. třídy zakázány po celý rok, nesmí na tyto komunikace ani v pátek večer a v sobotu dopoledne. Omezení skončí 31. srpna.

Zákaz platí pro nákladní auta nad 7,5 tuny a nad 3,5 tuny s připojeným přípojným vozidlem v pátek od 17:00 do 21:00 a v sobotu od 07:00 do 13:00. V neděli a o svátcích nesmí na silnice v době od 13:00 do 22:00.

Ačkoli se české silnice o prázdninových víkendech uvolní od nákladní dopravy, musí lidé jedoucí na dovolenou počítat s řadou omezení. Ministerstvo dopravy na červenec a srpen nachystalo množství oprav na dálnicích a silnicích I. třídy. Největší komplikace mohou řidiči čekat na několika úsecích dálnice D1, na dálnici D2 do Bratislavy, na plzeňské D5 či ústecké D8. Vedle toho jsou v plánu opravy silnice I/14 u Vrchlabí, I/38 u Bělé pod Bezdězem nebo I/12 z Prahy do Rostoklat.

"Stavební sezona o prázdninách má největší boom a nejvíce se staví," uvedl k tomu ministr dopravy Dan Ťok. Upozornil, že například na dálnici D1 budou veškeré opravy uskutečněny tak, aby řidiči vždy měli k dispozici dva pruhy v každém směru, byť zúžené. Ministr také věří, že vzhledem k víkendovým omezením jízd kamionů bude na silnicích více prostoru pro lidi jedoucí na prázdniny.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - ladsla
1. 7. 2017 16:38
Re: Kamion ve svátek
Pokud veze zboží podléhající skaze tak může jet. Samozřejmě s povolením. Agrofert nebo Babis s tím fakt nemá nic společného :-)
Avatar - zaplosak
1. 7. 2017 16:13
Re: Kamion ve svátek
může mít výjimku - jsou běžné...
1. 7. 2017 15:56
Kamion ve svátek
Letos jsem ve velikonoční pondělí měl cestu po dálnici Mohlenice-Olomouc a bylo to po 13 hodině což je zákaz jízdy kamionů a před autem najednou kamion AGF Logistic.
Pro AGROFERT zákony neplatí ? :no: