Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Premiéra: nový BMW 3 Cabriolet

Ondřej Láník
Diskuze (186)
Ani BMW neodolalo tlaku trendů. Nový čtyřmístný kabriolet se představil s pevnou skládací střechou a je tak prvním vozem z Mnichova, který místo sofistikované látkové střechy využívá lehké kovy.

Konstrukce vozu vychází z dvoudveřové karoserie kupé. Výrobce se zatím nepochlubil bližšími podrobnostmi ani technickými daty (hmotnost), protože se pravděpodobně čeká až na světovou premiéru na počátku roku 2007 v Detroitu. Přesto je nejen na co "koukat", ale i o čem psát. Poprvé má být otevřený automobil vybaven koženým čalouněním SunReflective, které odráží část slunečních paprsků a zpříjemňuje usedání do vozu zaparkovaného na přímém slunci s otevřenu střechou. Podle údajů výrobce má mít povrch díky novému materiálu až o 20°C nižší teplotu, než běžná kůže.

Nové kabrio řady 3 má třídílnou skládací střechu, která prý nepřináší pouze vyšší úroveň bezpečnosti, ale také lepší výhled z vozu je-li zavřená, pocit většího prostoru v interiéru a více světla cestujícím na zadních sedadlech. Složení trvá pouze 22 sekund, což je jeden z kratších časů potřebných k takové operaci u čtyřmístných otevřených vozů. Základní zavazadlový prostor o objemu 210 litrů lze po zastřešení prostoru pro čtyři cestující zvětšit až na 350 l. Neobvyklá je možnost sklopení zadní řady sedadel, což umožňuje přepravu dlouhých předmětů (tisková zpráva zmiňuje set golfových holí). Pro nakládání zavazadel při složené střeše je připravena funkce nadzvedávající konstrukci v zavazadelníku o několik centimetrů.

Zpočátku budou v nabídce pouze dva nejvýkonnější benzinové motory známé z kupé. Šestiválcové agregáty s rozvody Bi-VANOS, piezoelektrickými vstřikovači a přímým vstřikováním benzinu do válců kombinují vysoké měrné výkony s příznivou spotřebou paliva. Slabší 325i Cabriolet (160 kW, 270 Nm) zrychluje na 100 km/h za 7,6 s, dvěma turbodmychadly přeplňovaný 335i Cabriolet (225 kW, 400 Nm) to stejná zvládne za 5,8 s. V další fázi se počítá s příchodem čtyřválce 320i Cabriolet (125 kW), známého hořčíkového šestiválce 330i Cabriolet a turbodieselu 330d Cabriolet.

Světová premiéra je připravena na North American International Auto Show v Detroitu na začátku ledna 2007. Prodej bude zahájen na jaře 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (186)
25. 10. 2006 21:40
Re: PRESIDENTOVI VOMETÁKŮ S LÁSKOU
Koukám že máš problém i s chápáním krátkejch vět >:D
25. 10. 2006 21:38
Re: PRESIDENTOVI VOMETÁKŮ S LÁSKOU
Dělej si co chceš... jen mi nelez soustanvě po zádech... To bychom si to tu mohli pro sebe pronajmout sami. Co? To by byla blbost, viď... no, tak jsem rád žes to pochopil. Kdybys měl zase cukání, přečti si, co jsem ti nahoře napsal. Je to pravda, kterou doceníš teprve v čase. Jsem zvědavej, Humle, jak se tu předvedeš. Myslím, že být tu jen za presidenta vometáků nechceš. Víš, napadat kolegu, to umí každej votrapa. Vytvořit svět myšlének... a ještě se občas zasmát... to je mnohem těžší... tak uvidíme. Držím ti palce :yes:
25. 10. 2006 21:32
Re: PRESIDENTOVI VOMETÁKŮ S LÁSKOU
:-) ;-)
25. 10. 2006 21:00
Re: PRESIDENTOVI VOMETÁKŮ S LÁSKOU
Vometák, votrapa, vocas tvého typu... takovejch tu bylo hafo. Přijdou, mě nebo jinému kolegovi skočí na záda... a za čas zmizí... uvidíš, že v tvém případě to bude úplně stejné. Špatně jsi nastoupil Humle - domníval ses, že ideálním antré na diskuzi je někomu vlézt na záda. Jo, to sice cesta je, ale jen pro vometáky tvého kalibru. Máš jenom jedinou naději. Srovnat se. Psát k autům. Mohl ses zeptat kolegů, jestli lze něco dokázat u GTIho tím, že budeš jeho vocas... oni by ti řekli, že nemáš šanci. Nemáš ji proto, že zde není autorita, která by mohla ovlivňovat obsah příspěvků, pokud tedy navybočí fatálně z řady... Takže se budeš muset smířit s tím, že budu psát přesně to co hodlám psát. Bez ohledu na to, jak tu jančí nějakej vometák HUML. A protože tu mimo manitoua a Johnyho nikoho nezajímá, co vy i o GTIm myslíte, koukej toho rychle nechat. To je vše, Humle. Píši ti to podruhé... už-toho-bylo-dost. Zařaď se do řady. Tak jako my všichni. Jestli toužíš bejt prezidentem vocasů... tak tyhle funkce jsou tu čestné. Ty sis jí vysloužil hned, jak jsi vlezl na diskuzi. Zoufalej nástup. Vocas HUML :no:
25. 10. 2006 18:48
Re: BMW 3 CABRIO
:yes: Skoda, ze te bylo k napsani neceho kloudnyho treba tak stimulovat.