Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Problém s airbagy Takata už i ve vozech Volkswagen?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Američtí regulátoři začali vyšetřovat červnové prasknutí airbagu Takata ve voze Volkswagen Tiguan. Automobilce se dosud tyto potíže vyhýbaly.

Mluvčí koncernu Volkswagen Mark Gillies uvedl, že v jednom z automobilů Tiguan praskl po srážce se zvěří boční airbag a do interiéru z něj vyletěly kovové části. Nikdo však nebyl zraněn. Tento jev je pro vadné airbagy od Takaty charakteristický a následky si vyžádaly už osm lidských životů. Automobilky již musely v USA svolat kvůli potenciálně vadným airbagům více než 17 milionů vozů

Volkswagen se nyní společně s americkými úřady snaží zjistit, zda by mohl tento problém vzniknout i v dalších vozech. „Zatím víme pouze o tomto jediném případu," uvedl Gillies. Incident se odehrál 7. června ve státě Missouri a Volkswagen o něm informoval o osm dní později.

Agentura Reuters upozornila, že dosavadní svolávání automobilů kvůli airbagům Takata se týkalo vozů starých minimálně pět let, zatímco v případě Volkswagenu Tiguan šlo o letošní modelovou řadu.

„Jsme přesvědčeni, že to nesouvisí s dřívějším svoláváním aut, které bylo podle řady údajů zřejmě důsledkem dlouhodobého vystavení teplu a vysoké vlhkosti," uvedl Jared Levy, mluvčí společnosti Takata. Dodal, že firma incident ve voze Tiguan vyšetřuje a spolupracuje s americkým úřady.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
18. 8. 2015 20:31
Re: Velké překvapení od BMW
Zatím se svolávala poměrně stará auta a Takata tvrdila, že problém se novějších aut netýká (údajně mělo jít o stárnutí v dřívějších dobách používaného materiálu působením vlhkosti a velkého tepla). Jestli je pravda, že i roční Tiguan má špatné airbagy tak se budou svolávat další desítky milionů aut.
Avatar - Egi
18. 8. 2015 19:32
Velké překvapení od BMW
Minulý týden jsem byl velmi mile překvapen, že BMW svolalo na výměnu airbagů i mojí 15 let starou e46. Ostatní výrobci mých zbylých dvou aut se ještě neozvali a to jsou auta o hodně novější. Obě značky jsou japonské a obě auta by na výměnu asi měla jít :-)
Avatar - hedvin
18. 8. 2015 18:56
Když všichni
tak všichni, jen je mi záhadou, že Takata ještě nezkrachovala
Avatar - Ja Prvni 123
18. 8. 2015 17:54
No, jasně... jsou to stejné pytle = stejné problémy.
Jen koncernu trvá déle, než na to přijde.. a pak ještě déle, než to přizná.

Čekám vyjádření mluvčího, že ty kovový části vylétly z toho zvířete...

:-!