Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej Opelu francouzské PSA by mohl být dokončen v červenci

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Prodej německé automobilky Opel, která je evropskou dceřinou společností americké General Motors, francouzské automobilce PSA Peugeot Citroën by mohl být dokončen 31. července, pokud transakci včas schválí antimonopolní úřady.

Uvedla to automobilka Opel. PSA se díky převzetí stane dvojkou na evropském automobilovém trhu.

"Potvrzujeme, že ukončení se předpokládá ve druhé polovině roku 2017, podle plánu, a že datum 31. července představuje první předpoklad nejdříve možného data, za podmínky, že padne rozhodnutí antimonopolních úřadů," uvedl Opel v prohlášení.

PSA se dohodla s GM na koupi její evropské divize, jejíž součástí je kromě Opelu také britská značka Vauxhall, za 2,2 miliardy eur (zhruba 57,8 miliardy Kč) v březnu. Spojením vznikne skupina se zhruba 16procentním podílem na evropském automobilovém trhu. Podnik vystřídá na pozici druhé největší evropské automobilky francouzského výrobce Renault a dostane se za Volkswagen, který má na evropském trhu podíl 24 procent. Spojená společnost chce vyrábět přes pět milionů aut ročně.

PSA v České republice provozuje společně s japonskou společností Toyota kolínskou automobilku TPCA. Tento podnik loni vyrobil přes 220.000 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - del42sa
10. 6. 2017 11:35
OPEL
už se jim podařilo uspěšně zlikvidovat Citroen, takže udělat to samé s Opelem už nebude takový problém >:-[]
9. 6. 2017 21:39
spor o vyvojove centrum
A spor o vyvojove centrum GM v Nemecku uz byl zazehnan?