Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Průzkum: Úsporné a digitální technologie snižují spolehlivost vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (58)
Technologie pro úsporu spotřeby, zejména pokročilé převodovky, spolu s digitálními multimediálními systémy zvyšují závadovost a snižují spolehlivost automobilů.

Každoroční průzkum automobilové spolehlivosti dnes zveřejnil americký časopis Consumer Reports. Časopis kvůli snížené spolehlivosti například přestal doporučovat elektrický vůz Model S od firmy Tesla Motors.

U vozů, které používají úsporné převodové technologie s osmi či devíti rychlostmi a dvěma spojkami, je podle průzkumu patrný "trend stále větších potíží". Tyto problémy srazily v pořadí spolehlivosti dolů vozy Honda, Nissan, Jeep a dalších značek. Řidiči u nich zaznamenali obtížné řazení, poruchy spojek a u některých těchto aut se musely převodovky během prvního roku vyměňovat i dvakrát, uvádí Consumer Reports podle agentury AP.

Nejspolehlivějšími značkami zůstávají čtvrtý rok po sobě japonské značky Lexus a Toyota ze skupiny Toyota Motor, které u svých nejnovějších modelů nechaly starší převodovky. První pětku doplňují značky Audi, Mazda a Subaru. Nejhůře dopadly značky Infiniti ze skupiny Nissan, Cadillac od GM, Ram, Jeep a Fiat ze skupiny Fiat Chrysler. Pozorně sledovaný průzkum hodnotil spolehlivost nejnovějších modelů 28 značek na základě odpovědí majitelů 740.000 vozů.

Akcie Tesly po zprávě klesly o deset procent. Majitelé vozů Model S byli sice spokojeni s jejich jízdními vlastnostmi, hlásili ale "celou řadu závad", které se týkaly zejména hnacího ústrojí, nabíjecího zařízení a displejů na palubní desce.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (58)
21. 10. 2015 18:37
Re: Fiat je pořád plný předsudků
Nemáš tak docela pravdu, v takovém Bravu už je elektroniky úplně stejně jako v jiných autech z této doby. Hlavní náskok Fiatu vůči třeba koncernu VW je v oblasti motorů. Čtyřválce rodiny Fire ve všech verzích jsou prvotřídní držáky a ty bez turba jsou téměř nezničitelné. A pokud vím, tak diesely 1.3 JTD a 1.6 JTD na tom taky nejsou špatně. :-) :yes:
21. 10. 2015 18:35
Re: Fiat je pořád plný předsudků
Tak už jsem si to dohledal. U amerických 500L jsou problémy s novými devitistupňovými automaty, které se do americké verze montují. No, ukazuje se, že absurdně velký počet rychlostních stuňů není vše.
P.S. Omlouvám se za hrubku v mém minulém příspěvku, samozřejmě v něm mělo být "řešily" (se drobnosti). :-!
21. 10. 2015 16:44
Re: Tady někdo objevil Ameriku
I ty, soudruhu Brute ? :-)
Avatar - Barrichello
21. 10. 2015 15:29
Re: Čím méně je v autě el. serepetiček, tím lépe!
Jo to jo. Možností vela. HTP nebo V12 - výběr je široký >:D
Avatar - Individualita
21. 10. 2015 15:10
Re: Čím méně je v autě el. serepetiček, tím lépe!
Však taky není kam spěchat :-)

Život bazarového kovboje je plný možností >:D