Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První statické dojmy: Audi RS 7, RS 6 a RS Q3 znamenají rozšíření nabídky modelů RS

David Bureš
Diskuze (21)
„Expertní“ divize Audi v letošním roce rozšiřuje svoji nabídku o čtyři modely s písmeny RS v názvu. Tři z nich jsme si prohlédli v Ženevě.

Znak RS dostanou v letošním roce hned čtyři nové modely Audi. RS 5 Cabriolet debutovalo už na podzim v Paříži, v Ženevě se ukázaly další tři vozy – RS 7 Sportback, RS 6 Avant a RS Q3.

Trojice sportovních modelů z dílny divize Audi quattro GmbH spojuje nápadný výraz quattro na přídi. Díky tomu budou řidiči ostatních vozů hned vědět, jaký že to automobil jim dýchá na záda. Trio modelů tím také připomíná, že mají poháněná všechna kola. To pro případ, že by na to někdo náhodou zapomněl.

RS Q3 je hozenou rukavicí mnichovské divizi BMW M GmbH. Konkurent v podobě X1 M totiž ještě na trhu není. Také RS 6 Avant laškuje s BMW, s M5 Touring se totiž v současnosti nepočítá. Pouze RS 7 tak má svého přímého konkurenta z Mnichova, a to M6 Gran Coupé, které v Ženevě také slaví svojí evropskou premiéru.

Přídě RS 7 Sportback a RS 6 Avant jsou si nápadně podobné. Vystavená RS 7 však dostala hliníkové stříbrné detaily, zatímco RS 6 karbonové černé. S černým lemováním, lesklou černou maskou chladiče a zatmavenými hlavními světlomety je adeptem na strašení dětí provedení s černými prvky.

Sedačky v automobilech pevně obejmou tělo, volicí páka s hlavicí ve tvaru golfového míčku se příjemně drží. Řidiči ji však tak často držet nebudou, patrně dají přednost řadicím páčkám pod volantem. Věnec tříramenného volantu je jako již tradičně dole zploštěn.

Vystavená RS 7 Sportback má uvnitř černý dekor s bílými proužky přípomínající dobře padnoucí oblek. Prošívání ve tvaru včelích pláství na sedadlech zase odkazuje na mřížku chladiče. Někdejší reklama na Audi, kde figuroval muž v obleku a sportovních botách tak přesně sedí i pro styl tohoto vozu.

RS 7 Sportback a RS 6 Avant jsou poháněny stejným vidlicovým osmiválcem 4,0 TFSI s dvojicí turbodmychadel o výkonu 412 kW (560 k). To RS Q3 používá turbodmychadlem přeplňovaný pětiválec o objemu 2,5 litru a výkonu 228 kW (310 k).

David Bureš
Diskuze (21)
13. 3. 2013 15:01
Re: dneska vecer nezaspim
Este keby tak vznikol aj RS6 sedan :yes: RS7 ma na moj vkus prilis avantgardny zadok :-O
13. 3. 2013 14:46
Re: Společný designový motiv kol - RS7 a G7GTI
ale na druhej strane idu tiez opacnym smerom >:-[]
7. 3. 2013 19:46
Re: Společný designový motiv kol - RS7 a G7GTI
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - boost.
7. 3. 2013 13:26
Re: Společný designový motiv kol - RS7 a G7GTI
Jj, 20" Sport Techno.
7. 3. 2013 13:23
RS
RS7 :yes: :yes: a k článku...Jak "...Vám dýchá na záda..."?! To jako v Česku jezdí všichni v Aventadorech, že jim RS7 dýchá na záda? :-O :-)