Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Racing 21 na Barum Rallye 2016: Den první – Postupně do první desítky

Vitek
Diskuze (2)
Taktický výkon, první desítka absolutního pořadí a ještě pár efektních průjezdů pro diváky.

Takový byl úvod největší české rallye, Barum Czech Rally Zlín, v podobě posádky Štajf-Rajnoha sedlající vůz ŠKODA Fabia R5 klientského týmu Klokočka ŠKODA Czech National Team.

„Vstup do letošní Barum Rally hodnotím pozitivně. Potřebovali jsme si najít ty svoje soupeře, v našem případě Martina Vlčka, Mirka Jakeše a Ondru Bisahu. S těmi jsme závodili a na konci soboty se mohli těšit z toho, že jsme byli před nimi,“ zhodnotil první etapu složenou ze dvou dní Vojtěch Štajf. Tým Klokočka ŠKODA Czech National Team zvolil pro letošní „barumku“ opatrnější úvod, ovšem vzhledem k silné konkurenci nebyl čas ztrácet čas.

Po první noční „erzetě“ byl dojem dobrý, nikoliv skvělý: „Na noční speciálku přišlo tradičně spoustu lidí, což je pro nás posádky skvělá věc a motivace. Jenže jsme trochu doplatili na vysoké startovní číslo a trochu nás zdržel pomalejší Peugeot před námi,“ hodnotí krátce Štajf.

Sobota se ale nesla v duchu klasických rychlostních zkoušek za horkého letního počasí, kdy se do okolí Zlína a Vsetína sešly desítky tisíc diváků. „S autem se stále ještě učíme a tak je pro nás místo v absolutní první desítce (včetně vozů bodujících do ME) příjemným dílčím výsledkem,“ shrnul Štajf páteční a sobotní den na Barum Czech Rally Zlín.

Jenže je to ještě neděle, kdy se v šesti testech může stát ještě všelicos...

Exkluzivně přinášíme video z první etapy!

Video se připravuje ...

Autor: Libor Hlisnikovský

Vitek
Diskuze (2)
29. 8. 2016 07:54
Trapne trapne trapne
Normalne se outsiderum neposmivam, ale proc tu tenhle brak zabira misto clankum o vw??? Proc to neni oznacene jako PR?? Toto prece neni zpravodajstvi z rallye, protoze tam bych stajfovi sotva venovali pozornost.
Vazne ma nekdo pocit, ze touto trapnosti s hledanim vymluv pro tragicky vykon neceho dosahl? Opravdu chteji byt jeho sponzori soucasti neceho takhle neprijemneho jako jsou tyto clanky?
28. 8. 2016 10:55
Taktický?
Spis si myslim, ze tragicky... Stajf vede klenot jmenem Fabia R5 na aktualnim 11.miste absolutniho poradi. Je predposledni Fabii R5 ze vsech startujicich a tento vykon ma byt hodnocen jako takticky? Aktualne ho predjel i Jakes s Fabkou S2000... :-( Tento projekt je sice medialne velmi slusne podporovany, ale vysledky tomu vubec neodpovidaji. V 11.RZ ztrata pres 2sekundy na kilometr na Kostku, ktery jede stejnou techniku? To je trapas...