Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover Evoque 2014: Devítistupňový automat, nový systém 4x4 a vylepšená elektronika

Diskuze (9)
Technický facelift Range Roveru Evoque přinese o 11 % nižší spotřebu paliva a celou paletu dílčích vylepšení.

Po dvou letech na trhu přichází první balíček změn pro Range Rover Evoque. Model označený 2014 jde do prodeje v posledním letošním čtvrtletí a přináší několik zásadních technických inovací. Tou nejdůležitější je devítistupňová automatická převodovka ZF, kterou automobilka poprvé prezentovala už na jaře.

Nejprve pro benzinový dvoulitr Si4 a později i pro další motory bude dostupný nový pohon všech kol Active Driveline. V zájmu snížení spotřeby paliva se odpojí v situacích, kdy není pohon zadní nápravy potřeba. Dochází k tomu v rychlostech nad 35 km/h, reaktivace je záležitostí 300 milisekund. Součástí Active Driveline je i elektronicky řízený zadní diferenciál e-Diff.

K tomuto systému i standardní čtyřkolce se přidává nová funkce Torque Vectoring by Braking, tedy přibrzďování kol za účelem zlepšení ovladatelnosti a trakce, případně potlačení nedotáčivosti. Tím se zlepší již tak velmi pozitivně hodnocené jízdní vlastnosti modelu Evoque.

Land Rover ovšem rozšířil i komfortní elektroniku. K automatickému podélnému parkování přidává i funkci automatického parkování do řady kolmo stojících aut a také automatické vyparkování. K dalším novinkám patří asistent pro jízdu v pruzích, rozpoznávání značek a unikátní pomocník (poprvé prezentovaný v novém Range Roveru Sport) Wade Sensing, který měří hloubku vody při brodění.

K tomu se přidává i nová generace multimediální výbavy Land Rover InControl, nové laky karoserie, nové vzory kol a úpravy loga Land Rover.

Diskuze (9)
21. 8. 2013 05:51
Re: nadhera
Ale neřešíš to moc, viď? :-)
Avatar - positivemind
20. 8. 2013 23:14
Re: nadhera
Spíš jestli Range Rover nebo 2 Discoveriny, ne? >:D
Avatar - Katikakus
20. 8. 2013 21:38
Re: Potreba faceliftu
Souhlas, s prehledem nejkrasnejsi vuz mezi SUV.
20. 8. 2013 21:20
Re: Vizuální změny
4. Nové spätné zrkadlá ;-)
20. 8. 2013 19:13
Re: nadhera
Špičková produkce, to bezesporu.
Osobně se ale nemůžu rozhodnout, jestli Range Rover nebo Land Rover Discovery 4. >:D